Ingestuurde foto

De politie van Weert heeft zaterdagmiddag een fietsendief aangehouden op de Langpoort. De aanhouding kon worden gedaan na een burgerarrest van alerte passanten.

Burgerarrest is het aanhouden van de verdachte van een strafbaar feit door een gewone burger. De fietsendief werd betrapt toen hij een fiets stal van een oudere man die bij de ABN Amro bank aan de Emmasingel aan het pinnen was.

Alerte burgers die het zagen gebeuren schoten de oudere man directe te hulp. Even verderop op de Langpoort wisten ze de dief van de fiets te trekken en vervolgens in bedwang te houden. Vervolgens werd de politie gebeld die de dief vervolgens in de boeien kon slaan.

17 REACTIES

 1. Beste W.d.G; denk bij rapportages altijd aan de 5 g’s………………..; niet alleen de tweede, de derde, de vierde en de vijfde! Ook de eerste is van belang!

 2. Eergisteren in Maarheeze hetzelfde, ik heb samen met mijn buurman een zeer brutale fietsendief aangehouden en de fiets aan een dorpsbewoner kunnen teruggeven. Gelukkig weten we in Maarheeze waar al die fietsen heengaan dus als je snel bent kun je ze op het viaduct opwachten.

 3. Ik zou waarschijnlijk stigmatiseren als ik daarop antwoord zou geven maar hij vertoonde daarna inderdaad wel vluchtgedrag.

 4. Op het moment dat misdaad lonend wordt en niet in detail benoemd en getoond mag worden bent u aangeland in een land waar uzelf en uw eigen veiligheid hiervoor de hoge prijs betalen. Zoals u weet is het handhaven door de overheid een lachertje geworden en past geheel in de ooit aangekondigde beleidswijziging van een “terugtrekkende overheid”. Het plegen van een misdrijf behoort elke vorm van privacy uit te sluiten; de zo gepropageerde waakzaamheid gebiedt dit zelfs. Onnozelaars onder ons ontkennen dat overigens!

 5. Punt is dat ze hier in Maarheeze niet eens meer de Politie bellen bij een winkeldiefstal omdat het dweilen met de kraan open is. Vroeger kwam iedereen achterom hier in Brabant, dat is sinds de komst van de “hulpbehoevende” medemensen radicaal veranderd. Hoe een gezellige plattelandsgemeente kan veranderen tot een vestingstad met Camera’s zware fietskettingen en hekken die op slot kunnen. Helaas..

 6. De dader was een blanke man, denk een Nederlander. En de gene die het tegen hielden waren 2 donkere buitenlanders!

 7. Precies dat bedoel ik. Het is een grondrecht van elk individu om zichzelf, zijn have en goed zo nodig met geweld te verdedigen als de overheid in gebreke blijft.
  Ik STA liever voor een rechter om dat uit te leggen dan er mogelijk (dood) voor te LIGGEN…………..Helaas wordt dit land wat veiligheid en strafrecht betreft bestuurd door onnozele politici en hun achterban.

 8. Hmm, nee. Deze tel ik niet mee. Het moet in een bericht staan, en Onbekend is een behoorlijk twijfelachtige bron [niks persoonlijks]. Mocht de dader wel blank zijn dan is het nu 9-2, wat betekend dat er nog 41 diefstallen gepleegd dienen te worden door niet blanke mensen, eer dat Positivo zijn kratje bier krijgt…

 9. Ik heb iedere keer gereageerd naar aanleiding van een burgernet oproep waar ze een getinte persoon zochten.

  Niet bij een aanhouding van “niet-getinte” persoon.
  Anders had ik al 2 bakken bier gewonnen van je, want ze pakken er iedere week een stuk of 10 in het centrum.
  Beetje bang aan het worden?

 10. Als ik mijn tante die erg graag in de zon zit niet kan vinden ben ik ook op zoek naar een getint persoon. Het moet gaan om een bericht op deze site, want daar zitten we nu. Een burgernet bericht geplaats op deze site is ook prima.

  Als ze er in het centrum 10 per week pakken, waarom lees ik daar niks over?

  De uitspraak was: als jij voor elke bericht van een blanke winkeldief er 25 kan vinden over winkeldieven die niet blank zijn, dan krijg jij een krat bier. Merk naar keuze.

  Dit gaat alleen in een xenofobisch hoofd werken, vandaar dat jij hier zo hard op gaat. In werkelijkheid gaan er nooit een ratio van 25:1 komen. Dus blijf opletten en blijf turven! Dan ga ik me bezig houden met nuttigere zaken. 😉

Comments are closed.