Foto: impressie van een willekeurige Geldmaat

Een veelgehoorde wens van de inwoners van de wijken Groenewoud en Leuken gaat in vervulling. Er komt een geldautomaat in de wijk Leuken.

In het oude winkelcentrum van Leuken aan de Friezenstraat zat destijds een geldautomaat van de ING. Nu het winkelcentrum niet meer in gebruik is, is ook de geldautomaat verdwenen. In het nieuwe winkelcentrum aan het St. Jobplein is tot op heden niet voorzien van een geldautomaat. Dat gaat wel gebeuren, zo meldt de gemeente Weert via Facebook.

In 2019 en 2020 maken de geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank langzaamaan plaats voor de geldautomaten van Geldmaat. Naast de gele Geldmaat in de openbare ruimte, komt er ook een proef met Geldmaten in winkels. Zo krijgt de Read Shop Express in het nieuwe winkelcentrum van Leuken, aan het einde van dit jaar zo’n Geldmaat.

Het duurt nog enkele maanden voordat er weer een geldautomaat beschikbaar is voor de inwoners van Groenewoud en Leuken, maar hij staat in de planning.

3 REACTIES

  1. Dat hadden ze ook al kunnen verzinnen toen het nieuwe winkelcentrum open ging, net zoals de ondergrondse bakken. nu nog een bak voor het plastic/verpakkingsmateriaal
    in te doen waar ook grotere zakken in passen zoals er eerst stond!

  2. Zoiets kan iedereen met een IQ boven de 80 zelf verzinnen. Natuurlijk zet je containers neer op een plek waar veel mensen om verschillende redenen komen. En een pinautomaat. Het is niet dat Moesel niet in de gemeente Weert ligt. Schijnbaar wisten ze het ooit wel.

Comments are closed.