Kamerbewoning op Maaslandlaan

Algemeen Weert 2 reacties 1 min. leestijd

De gemeente Weert heeft de eigenaar van een woning aan de Maaslandlaan gesommeerd om te stoppen met het verhuren van kamers.

Het college van B&W heeft geconstateerd dat er kamers worden verhuurd aan arbeidsmigranten en dat is in strijd met het bestemmingsplan. De situatie kan niet worden gelegaliseerd, omdat er niet is voldaan aan ‘Beleidsnota huisvesting arbeidsmigranten gemeente Weert 2018’, zo stelt het college.

Als verhuurder is de eigenaar verantwoordelijk voor het handelen (ook van de huurder) in strijd met het bestemmingsplan. Dat de eigenaar een huurovereenkomst tot 28 februari 2020 heeft gesloten, is volgens jurisprudentie geen reden om een langere begunstigingstermijn vast te stellen en moet de pandeigenaar vrijwel direct zijn activiteiten staken.

De eigenaar krijgt vier weken de tijd om de zaken op orde te brengen. Mocht dat niet gebeuren zal de gemeente verder gaan tot het opleggen van een dwangsom.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties