De gemeente Weert heeft de eigenaar van een woning aan de Maaslandlaan gesommeerd om te stoppen met het verhuren van kamers.

Het college van B&W heeft geconstateerd dat er kamers worden verhuurd aan arbeidsmigranten en dat is in strijd met het bestemmingsplan. De situatie kan niet worden gelegaliseerd, omdat er niet is voldaan aan ‘Beleidsnota huisvesting arbeidsmigranten gemeente Weert 2018’, zo stelt het college.

Als verhuurder is de eigenaar verantwoordelijk voor het handelen (ook van de huurder) in strijd met het bestemmingsplan. Dat de eigenaar een huurovereenkomst tot 28 februari 2020 heeft gesloten, is volgens jurisprudentie geen reden om een langere begunstigingstermijn vast te stellen en moet de pandeigenaar vrijwel direct zijn activiteiten staken.

De eigenaar krijgt vier weken de tijd om de zaken op orde te brengen. Mocht dat niet gebeuren zal de gemeente verder gaan tot het opleggen van een dwangsom.

2 REACTIES

  1. ‘de situatie kan niet worden gelegaliseerd’..aldus het bericht.
    Dat klopt niet helemaal ; wanneer er maximaal 5 arbeidsmigranten gehuisvest worden is dat wel legaal mits natuurlijk niet al in andere panden in dezelfde postcode ook al vergunningen zijn afgegeven.

  2. Deze persoon mag toch zelf weten hoe hij zijn geld verdiend ik vind dit namelijk SLIm en NETJES van hem om deze personen op te vangen! !! Is dit hetzelfde als dat we in de oorlog JODEN niet op mochten vangen.. . . ?? Ik weet het jiet het is maar een suggestie en misschien heb ik het mis maar ik vind dat een mens zelf mag beslissne wie hij in huis neemt toch maar er is misschien een goede reden voor om het tegen te houden. .. .

Comments are closed.