FUP’s geplaatst voor baby-eendjes

Algemeen Weert 3 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s) Donderdag zijn er tijdelijke FUP’s (Fauna UitreedPlaatsen) gerealiseerd in de bassins op Kampershoek 2.0. Aanleiding is de inzet van de dierenambulance en brandweer gisteravond waarbij baby-eendjes werden gered.

Een woordvoerder van de gemeente Weert laat vandaag weten dat de bassins, die dienst doen als centrale wateras, nog in ontwikkeling zijn. Uiteindelijk is de bedoeling dat het water van de daken van de logistieke panden op te vangen. Via ondergrondse structuren voedt dit water uiteindelijk de Laarderschans. Het bassin zelf wordt gevoed door Molenakker en uiteindelijk de Zuid-Willemsvaart.

Na de oplevering van het bassin is er opdracht gegeven om mee te denken voor de realisatie van definitieve fauna-uittreedplaatsen (FUP’s). Nu dat gisteren al is gebleken dat hier behoefte aan is, zijn er vandaag op verschillende plekken een tijdelijke constructie aangelegd. De tijdelijke FUP’s zijn na plaatsing ook daadwerkelijk in gebruik genomen door moeder-eend en haar baby-eendjes (die vanochtend nog in het andere bassin aanwezig waren).

[nggallery id=’8170′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties