(Foto’s) Hoog bezoek dinsdagavond bij het nieuwe Zorgplein van Land van Horne. Gouverneur Theo Bovens kwam een kijkje nemen en liet zich informeren over dit bijzondere kennis- en expertisecentrum in Weert. De Gouverneur werd vergezeld door het college van Burgemeester en Wethouders en raadsleden van de gemeente Weert.

De gouverneur en gemeentebestuur kregen een rondleiding door het nieuwe pand waarbij ze tekst en uitleg kregen van de medewerkers en vrijwilligers die bij Land van Horne werkzaam zijn. Het is een complex waar Land van Horne op veel vlakken specialistische zorg biedt. Aan het Zorgplein ligt zorgcentrum Martinus, met appartementen en woongroepen voor ouderen met lichamelijke klachten of dementie, maar ook voor mensen met de ziekte van Huntington. Verder bevinden zich er een Behandelcentrum, het Huntingtoncentrum en het Geriatrisch Revalidatiecentrum van Land van Horne.

Medisch specialisten, behandelaren en zorgmedewerkers werken in het Zorgplein samen aan de best passende behandelingen en herstelzorg. Hierbij wordt geregeld samengewerkt met Libra Revalidatie & Audiologie en het SJG Weert.

Na de rondleiding die veel indruk maakte werd in het bijzijn van de bewoners genoten van een hapje en een drankje.

Het complex is pas twee weken geleden in gebruik genomen. Inmiddels hebben de eerste bewoners en clienten er gebruik van mogen maken. Komende weken worden de puntjes op de i gezet en zullen nog meer mensen gebruik kunnen maken van het nieuwe Zorgplein. Daarna zal er ook een officiële opening plaatsvinden en komt er een open dag waarbij iedereen het bijzondere eindresultaat zelf kan aanschouwen.