(Foto’s) De brandweer en politie zijn dinsdag rond 14.00 uur gealarmeerd voor een buitenbrand in de wijk Molenakker.

Op de Stellingmolen was een heg in brand gevlogen tijdens het verbranden van onkruid. Een alerte buurtbewoner kwam meteen in actie en wist het vuur uit te krijgen door de vlammen uit te stampen. Daarmee werd eventuele uitbreiding en overslag naar de woning voorkomen. Ondertussen werd de brandweer gealarmeerd.

De brandweer kwam met een SIV en tankautospuit ter plaatse. De brandweerlieden doofde het vuur definitief met water.

7 REACTIES

 1. Stop aub met deze manier van onkruidbestrijden. De brandweer moet er regelmatig voor uitrukken. De bewoners zitten met een afgebrande tuin.

  Hiernaast is deze methode zeker niet duurzaam. Past niet binnen het beleid met co2 neutraal te worden als gemeente Weert zijnde. Het is allemaal een beetje weird (weert).

 2. Wat zou een beter alternatief zijn?
  Want ik merk dat het onkruid half-half wordt weggebrand. Het is vaak niet zwart maar gelig. Klein buitje erop en het groeit gewoon door. Dus niet alleen lastig qua co2 neutraal, maar ook nog eens enorm inefficiƫnt.

 3. De ROUDN UP van VROEGER ! ! Niet de aanmaak round up van nu maar echte ROUDN UP DAT IS WAT WERKT en ook het branden is goed en goed voor het milieu . . … . MENSEN WILLEN WAT Maar er GEEN LAST van hebben TJA dan moet je op een ONBEWOOND EILAND gaan wonen

 4. ‘Onkruid’ kan op drie manieren verwijderd worden.

  1) verbranden
  2) mechanisch (bv met borstelwagens)
  3) chemisch

  1) Onkruid verbranden koppelen aan de klimaatdiscussie is een beetje onzinnig. Klimaatneutraal (een beter woord) betekend niet dat je niks meer zou kunnen verbranden, lees kooldioxide uitstoten. Het gaat erom dat er geen extra kooldioxide in de atmosfeer komt. Als je kooldioxide elders weg kunt halen, bijvoorbeeld door voldoende groen te planten of zelfs op technisch/chemische manieren dan is er niks aan de hand. Nadeel van onkruid verbranden is dat er inderdaad dit soort ongelukken kunnen gebeuren.

  2) mechanisch verwijderen is minder effectief ten opzichte van verbranden omdat je moet het vaker doen (hogere kosten) en de bestrating slijt er door. Het wordt sneller ruw wat er bijvoorbeeld voor kan zorgen dat er gemakkelijker mos op gaat groeien en dergelijke. Beetje van de regen in de drup. Ook kom je niet overal zo gemakkelijk bij.

  3) chemisch bestrijden is een ‘no-go’ wat mij betreft. Gelukkig is het in Weert afgeschaft, troep als round-up en dergelijke zou zo snel mogelijk verboden moeten worden. Het is inmiddels meer dan duidelijk dat deze troep een belangrijke oorzaak is voor de enorme achteruitgang in insectenaantallen in de gehele wereld.

  Blijven dus de eerste twee methoden over. Als het te vaak mis blijkt te gaan is mechanisch verwijderen wat mij betreft de betere optie. Denk dat het goed is om daar binnen kort eens vragen over te stellen aan de gemeente. Voor nu, de tuineigenaar netjes compenseren. De eigenaar is duidelijk een tuinliefhebber die tijd steekt in het netjes bijhouden van zijn groen. Veel beter dan kale steen- of kiezelvlaktes! Wellicht kan de wethouder van ‘onkruid’bestrijding wat tijd vrij maken om te helpen met de nieuwe aanplant šŸ˜‰

 5. Jep. Alles dood. Bijen, andere bestuivende insecten, alles. Ideaal. Geen vlekken meer op de grille van je auto. Deze beestjes bestuiven onze gewassen de komende paar jaren nog wel, maar als ze er over twintig jaar niet meer zijn, joh, wat geef jij daar om? Het is tenslotte de wereld waarin je kinderen en kleinkinderen gaan leven, laat hen het maar oplossen. Jij trekt het nog wel een paar jaartjes…

 6. als het aan jou lag dan zouden we een COMMUNUNISTISCH regime krijgen! BRANDEN IS OOK GOED
  en ja orund UP van VROEGEr werkt GOED

 7. Ik zou pleiten voor een communistisch regime terwijl u uzelf ‘aanbid mich WieĆ«rter minse’ noemt. Ik hoop dat u daar zelf ook wel de ironie van inziet…

Comments are closed.