Foto via: Munttheater

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling: het Munttheater krijgt een nieuwe entree met een moderne ontvangstbalie en een ruimere garderobe.

Deze week is gestart met het doorbreken van de muur tussen de huidige entree en het naastgelegen pand in de Muntpassage. Directeur Brigitte van Eck heeft hiervoor symbolisch het startsein gegeven. Met de nieuwe entree is er straks meer bewegingsruimte voor theaterbezoekers als ze naar het theater komen en daarmee een gastvrijere uitstraling. Tevens creëren ze door middel van een glazen vouwwand aan de Muntpassage-zijde meer verbinding met het plein midden in de passage.

De realisatie van de nieuwe entree wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Weert en Bouwinvest. Het ontwerp is gemaakt en gesponsord door Metz Architecten uit Weert. Eind september zullen deze werkzaamheden klaar zijn en zal de theaterkassa weer open gaan. De exacte datum zal, rekening houdend met het verloop van de verbouwing, te zijner tijd bekend worden gemaakt via de website van het Munttheater: www.munttheater.nl.

Ontwerp door: Metz Architecten