Drukte Historisch Festival Panningen

Panningen – Wie denkt dat het bewonderen van oldtimer tractoren en motoren niet meer van deze tijd is, heeft het mis. Het Internationaal Historisch Festival trok dit jaar met 22.500 bezoekers een gigantisch publiek. Jong en oud is afgelopen weekend naar Panningen gekomen. Voor de organisatoren, deelnemers en vrijwilligers een kers op de ‘jubileum-taart’.

Het zit er weer op, het jaarlijkse Internationaal Historisch Festival in Panningen. De laatste tractoren hebben vandaag het terrein verlaten. De organisatie, die vanaf dag één in de handen van het bestuur van de Historische Motoren en Tractoren Vereniging (HMT) ligt, kijkt tevreden terug op de jubileumeditie. Want ondanks de warmterecords tijdens de opbouwdagen en de voorspelde regen in het weekend, is het festival op 27 en 28 juli 2019 bezocht door meer dan 22.500 mensen. Jong en oud kwam naar het 25 hectare tellende terrein waar meer dan 3.000 voertuigen stonden opgesteld.

Voorzitter Mark van Lankveld: ‘We willen alle deelnemers, vrijwilligers, partners en media bedanken voor hun bijdrage aan deze geslaagde 40e editie van het Internationaal Historisch Festival. De opbouw was pittig met dit warme weer (temperaturen tot wel 40 graden), maar we hebben veel plezier gehad. Dat er dan zoveel bezoekers komen in het weekend, dat doet ons goed. Leuk om te zien dat er veel families met kinderen en jongeren naar Panningen zijn gekomen. Nu moeten we gaan doorpakken en de jongeren enthousiast krijgen om de vergrijzing van ons ledenbestand tegen te gaan. Eerst deze zomer even bijkomen van het festival en dan gaan we weer aan de bak.’

Het Internationaal Historisch Festival vindt volgend jaar plaats op 25 en 26 juli 2020 in Panningen. Houd de website in de gaten voor meer informatie: www.ihf-festival.nl.