Nederweert – Het Limburg Festival komt deze zomer met een groots programma naar Nederweert. “Van donderdag 8 t/m zondag 11 augustus kun je dicht bij huis naar uitzonderlijk mooie en unieke voorstellingen”, aldus wethouder Peter Koolen.

Limburg Festival

Het Limburg Festival is een jaarlijks terugkerend zomerfestival dat plaatsvindt in alle Midden-Limburgse gemeenten. Van woensdag 7 t/m zondag 11 augustus kun je volop gaan genieten van voorstellingen die je zelden of nooit in Limburg aantreft. Dit jaar uitgebreid met een danspromenade in Nederweert en nieuwe locaties.

Schuurtjestheater

De sfeervolle theaterboerderij Boeket is ook nu weer het decor voor twee voorstellingen. Donderdag 8 augustus om 19.30 uur. De Wenkbrauwerij met ‘Post’. Een voorstelling over brieven, verhalen en trage communicatie. In 2018 werd lef Postino, de postbode die Belgisch Limburg met Italië verbindt, bekroond met de Europese prijs voor Cultureel Erfgoed – Europa Nostra Award. Je kan alvast een introductiefilmpje bekijken op www.limburgfestival.nl/de-wenkbrauwerij-post/.

Vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus om 19.30 uur. Margje Wittermans ‘Nestgoud’. Een poëtische en muzikale achtbaan over de innerlijke strijd van een actrice die moeder is geworden. Een impressie vind je op www.limburgfestival.nl/margje-wittermans-nestgoud/.

Danspromenade

Dit jaar pakt het Limburg Festival uit met maar liefst zes wandelingen vol dans. Vijf acts strijken, op twee achtereenvolgende dagen, neer op verrassende locaties in het centrum van Nederweert en Roermond. Iedere wandeling verbindt bijzondere voorstellingen van bekende en minder bekende talenten uit de danswereld met elkaar. Laat je letterlijk en figuurlijk bewegen door onder andere krachtige urban bewegingen en fijngevoelige choreografieën.

Zaterdag 10 augustus om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. De Danspromenade start bij Restaurant-Café De Kleine Winst om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.

Theater in de openlucht

Je houdt niet van opera? Dan is dit een perfecte voorstelling voor jou! Voor iedereen die stiekem onder de douche toch L’amour est un oiseau rebelle zingt, al is het maar voor de lol. Voor iedereen die nog nooit in het theater is geweest, maar wel ieder jaar mee host op de feestversie van Verdi’s Slavenkoor tijdens Vastelaovend, al is het per ongeluk. Met andere woorden: alle niet-liefhebbers van opera, jullie zijn welkom! Zondag 11 augustus om 14.00 uur. Opera Compact met ‘I hate opera’ in de Landschapstuin, Nieuwstraat 8 in Nederweert

Theaterfietstocht

Fietsen door het prachtige landschap van Midden-Limburg en je onderweg je laten verbazen door bijzonder theater. Dat is Natuurlijk… Theater! Deze theatrale fietstocht vindt in meerdere gemeenten plaats. Zondag 11 augustus in Leudal/Nederweert. Er wordt gestart in Roggel, Heythuysen en Heibloem.

Geïnteresseerd?
Het volledige programma is te vinden op www.limburgfestival.nl. Reserveer tijdig kaartjes via de ticketservice. Want vol=vol! De vrije kaartverkoop is gestart op maandag 8 juli.