We staan aan de vooravond van de 37e editie van het Limburg Festival! Een theatraal feestje vol unieke voorstellingen, laagdrempelige tochten en uitdagende ervaringen.

Met 175 voorstellingen – waarvan 17 premières – op 53 locaties in 5 Midden-Limburgse gemeenten: Roermond, Leudal, Maasgouw, Weert, Nederweert, Echt/Susteren en Roerdalen/Wassenberg (D). We toveren dit gebied om in een groot openluchttheater. Bezoekers worden uitgenodigd om het einde van de vakantieperiode samen te vieren middels diversen theatrale hartstochtelijke belevenissen. Te voet, met de fiets of zelfs varende.

Voorstellingen in de gemeente Weert

Woensdag 7 augustus start het festival met twee bijzondere voorstellingen in Weert. In Theater de Huiskamer neemt De Wenkbrauwerij met de voorstelling Post u mee naar de tijd van brieven als communicatiemiddel, over het gemis, heimwee en de nood aan traagheid. Aan bod komen Limburg, Italië, post, brieven schrijven, de jaren ’60, heimwee, vriendschappen,…

Woensdag 7 en donderdag 8 augustus staat George en Eran Productions met de voorstelling George en Eran worden racisten op een wel hele bijzondere plek. Namelijk in het AZC Weert op de Kazernelaan. In deze actuele komedie belichten de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen, want er is altijd iemand die zich beledigd voelt, gediscrimineerd of ongelijk behandeld.

Vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus presenteren we wederom het o zo populaire Ommetje Opera. Daarin zal onder andere acte de présence worden gegeven door de zangers uit de nieuwste producties van Opera Zuid, bespeelt Sylvia Roozen de viool en brengt Victorine Pasman een theatrale muziekuitvoering op het water. En natuurlijk is ook tenor Ben Heijnen weer van de partij. Onder regie van Geerte Schmitz en met medewerking van een diversiteit aan Limburgs toneeltalent smelt zang, dans en drama samen tijdens één wandeling.

Maar er is nog zo veel meer!

Wat te denken van de vele bijzondere theatervoorstellingen op bijzondere locaties. Het uithangbord van het Limburg Festival. Variërend van komedie, dans, drama, muziek of slapstick. Enkele headliners zijn o.a.: Afslag Eindhoven, Het Groote Hoofd, Sien Vanmaele, Les Goulus, United Cowboys, Jelena Kostic, Sally Dansgezelschap Maastricht, Margje Wittermans en de Arnhemse Meisjes. Het is te veel om op te noemen!

Kijk voor het volledige programma het reserveren van kaartjes op onze website www.limburgfestival.nl.