Budel-Schoot – (Foto’s) Na het succes van afgelopen jaar werd dit jaar tijdens de kermis in Budel-Schoot wederom het NK Fietsfrotten gehouden.

Ook dit jaar stonden er een heel aantal teams klaar om de kooi in te mogen. De strijd was weer hard, de (al afgeschreven) fietsen werden in no-time getransformeerd tot pakketjes die passend waren voor de kliko in te frotten. Het evenement trok dan ook weer veel bekijks. De toeschouwers wisten niet wat ze zagen toen de finalisten helemaal los gingen in hun race naar het kampioenschap van 2019.

Wat is fietsfrotten

Het is oer-Nederlands simpel: je wordt als team (bestaande uit 5 personen) opgesloten in een kooi samen met 1 fiets en 1 kliko. Als team dien je deze fiets zo snel mogelijk in de container te vouwen / frotten. De secondeteller stopt zodra de deksel van de container dicht zit, met een maximum van 5 minuten per team. Het team dat de snelste tijd weet neer te zetten wint de hoofdprijs van maar liefst 100 consumptiemunten. Om het zo eerlijk mogelijk te laten verlopen werden hulpmiddelen niet toegestaan. Wel werd geadviseerd handschoenen en stevige schoenen aan
te trekken en een veiligheidsbril was verplicht!

De organisatie had weer gezorgd dat er ruim voldoende fietsen en kliko’s klaar stonden. De fietsen, die rijp waren voor de sloop, werden gesponsord door leer/werk bedrijf Kr8tig uit Weert. Van de fietsen waren geen bruikbare onderdelen meer van af te halen.

Vorig jaar wist het team ‘De Pakkendragers’ de snelste tijd neer te zetten met 1 minuut en 30 seconden. Hetzelfde team maar nu onder een andere naam pakte vandaag de recordtijd van maar liefst 1 minuut en 14 seconden en was daarmee wederom de winnaar. Deze 5 heren uit Budel-Schoot mochten dan ook deze tweede editie op hun naam schrijven.

De uitslag van het NK Fietsfrotten 2019

1 “TBS kliniek Den Dolder” 01.14
2 “Familie van moorsel & co” 01.48
3 “Security” 03.21
4 “Heren van CV De Toeters” 05.03 / poging mislukt
5 “Team Harry Frotter” > 5 minuten / poging mislukt

Bekijk een bijdrage van Foto Hammie.