Twee pastoors verlaten dekenaat Weert

Foto: Bisschop Smeets op bezoek in dekenaat Weert

De pastoors Rosenhart en Notemans zullen dit jaar het dekenaat Weert gaan verlaten. Ze zullen elders in Limburg aan de slag gaan.

Notemans

Harry Notermans wordt benoemd tot pastoor van het parochiecluster Landgraaf-Oost. Pastoor Notermans volgt in deze functie vicaris Ed Smeets op, die eerder dit jaar benoemd is tot deken van Venray, zo werd in mei via het Bisdom Roermond bekend gemaakt. Notermans is nu nog pastoor van Stramproy, Tungelroy, Altweerterheide en Swartbroek in het dekenaat Weert.

Rosenhart

Jos Rosenhart wordt de nieuwe pastoor van het parochiecluster Beesel, Reuver en Offenbeek. Dat is dit weekeinde in de betreffende parochies bekend gemaakt. Deze parochies hadden geen pastoor meer sinds het vertrek van pastoor Caesar Tablon.

Jos Rosenhart is in 1958 in Haarlem geboren. Hij volgde zijn priesteropleiding aan Grootseminarie Rolduc in Kerkrade. Op 24 mei 1986 werd hij in de kathedraal in Roermond tot priester gewijd. Vervolgens was hij drie jaar kapelaan van de H. Odaparochie in Weert (Boshoven) en daarna vijf jaar pastoor van de H. Jozefparochie in Tegelen. In 1993 volgde zijn benoeming tot pastoor van de parochie De Verrezen Christus (Moesel) in Weert, in 2002 tevens van de H. Jozefparochie (Keent) in Weert en in 2013 tevens van de parochies H. Matthias (Leuken) en De Goede Herder (Groenewoud), eveneens in Weert.

Wie de pastoors gaat opvolgen is nog niet bekend.

Foto: Pastoor Notemans
Foto: Pastoor Rosenhart