Tot grote verbazing van velen is Bakkerij Korsten deze week door de Rechtbank Limburg failliet verklaard. Dhr. Brouns van Boels Zanders Advocaten uit Venlo is aangesteld als curator.

Door het faillissement zitten momenteel 90 medewerkers thuis. De winkels blijven voorlopig dicht. Oorzaak van het faillissement zijn o.a. concurrentie van supermarkten en de warme zomers omdat dan veel minder mensen de bakkerij bezoeken.

Achter de schermen is de curator druk bezig met het coördineren van het faillissement. Hij zal de belangen van diverse partijen behartigen waaronder de medewerkers en de crediteuren. Verder inventariseert de curator de bezittingen en maakt hij de eventuele schulden inzichtelijk om deze af te lossen.

De andere belangrijke taak van de curator is het in gesprek gaan met kandidaten voor een doorstart. En de kans op een doorstart is reëel. Volgens de curator hebben zich al meerdere serieuze partijen gemeld. Bakkerij Korsten was immers een grote en gevestigde naam in de regio Weert.

10 REACTIES

  1. Schitterende reactie, maar ik zeg toch liever sterkte voor het personeel en hopelijk komt er een overname waarbij al het personeel weer aan de gang kan.

  2. Hopelijk gaan de deuren weer open. Voor het personeel, maar ook voor enigszins makkelijk aangelegde mensen zoals mijzelf die graag een broodje korsten oid verorberen in de lunchpauze.

  3. Je weet dat minder mensen naar de bakker gaan en een paar maanden gelden open je 2 nieuwe zaken ? Dan heb je echt een plank voor je kop….

  4. Een aantal weken geleden kreeg ik een broodje gezond te weinig bij m”n bestelling.. Zouden ze opschrijven voor de volgende keer.. Moet ik nu ook bij de curator aankloppen? Zwaar gedupeerd voel ik me..

  5. Zou dat faillissement nou niet te voorkomen zijn geweest. Ook een doorstarter zal het noodzakelijke rendement moeten kunnen maken dus als aan die voorwaarde voldaan kan worden zou in theorie ook de familie Korsten de noodzakelijke sanering hebben kunnen doorvoeren. Het blijft een enigszins vreemde gang van zaken………………..

Comments are closed.