Reële kans doorstart Bakkerij Korsten

Tot grote verbazing van velen is Bakkerij Korsten deze week door de Rechtbank Limburg failliet verklaard. Dhr. Brouns van Boels Zanders Advocaten uit Venlo is aangesteld als curator.

Door het faillissement zitten momenteel 90 medewerkers thuis. De winkels blijven voorlopig dicht. Oorzaak van het faillissement zijn o.a. concurrentie van supermarkten en de warme zomers omdat dan veel minder mensen de bakkerij bezoeken.

Achter de schermen is de curator druk bezig met het coördineren van het faillissement. Hij zal de belangen van diverse partijen behartigen waaronder de medewerkers en de crediteuren. Verder inventariseert de curator de bezittingen en maakt hij de eventuele schulden inzichtelijk om deze af te lossen.

De andere belangrijke taak van de curator is het in gesprek gaan met kandidaten voor een doorstart. En de kans op een doorstart is reëel. Volgens de curator hebben zich al meerdere serieuze partijen gemeld. Bakkerij Korsten was immers een grote en gevestigde naam in de regio Weert.