Uitbreiding parkeerplaats Bosserhof

De oplettende voorbijganger heeft wellicht al gezien dat het woonhuis naast Jumbo Heerschap Boshoven, gelegen aan de Boshoverweg in Weert, is gesloopt. Op deze manier wordt er ruimte gecreëerd voor parkeerplaatsen.

Buurtbewoners en klanten van Jumbo Heerschap ervaren dagelijks het letterlijke knelpunt op de parkeerplaats van Jumbo Heerschap Boshoven. Er is te weinig parkeerruimte zeker op momenten dat de vrachtwagen er staat om te bevoorraden.

Omwonenden van winkelcentrum Bosserhof werden eerder uitgenodigd om mee te denken. Zij kregen op diverse momenten informatie over de plannen aan de Boshoverweg. Ook werd hen naar ideeën, meningen en ervaringen gevraagd om voor een prettige situatie voor zowel de winkels als omwonenden te kunnen zorgen.

Doel van het slopen van dit huis, is het verbeteren van de parkeersituatie aan de Boshoverweg in Weert. Door het huis te verwijderen, is er ruimte gecreëerd voor extra ongeveer 30 extra parkeerplaatsen en het wijzigen van de aanrijdroute van vrachtwagens. Door deze aanrijdroute te veranderen, worden bezoekers van het winkelcentrum minder belemmert tijdens het parkeren en verbetert de doorstroom.

Goed nieuws voor omwonenden en winkelcentrum Bosserhof: de plannen zijn inmiddels goedgekeurd door de gemeente Weert en naar verwachting wordt er in augustus gestart met de werkzaamheden die medio oktober klaar moeten zijn.

Bekijk de schets (onder voorbehoud, er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden).