Werk aan rotonde Maaspoort

De gemeente Weert start op maandag 8 juli a.s. met de aanleg van voetgangersoversteekplaatsen (zebrapaden) op de rotonde Maaspoort – Graafschap Hornelaan – Roermondseweg – Maaseikerweg. Tegelijkertijd met de aanleg van deze zebrapaden worden de trottoirs in de Maaspoort aan beide zijden van de weg gedeeltelijk opnieuw bestraat.

Gefaseerde uitvoering

Om de overlast zo veel mogelijk te beperken wordt het werk in vier fases uitgevoerd. In elke fase wordt de aansluitende weg op de rotonde afgesloten. Het gedeeltelijk herstraten van de trottoirs in de Maaspoort gebeurt gelijktijdig met de aanleg van de zebrapaden.

Planning

Het werk start op maandag 8 juli en duurt naar verwachting tot en met vrijdag 18 juli.
Fase 1 Aanleg zebrapad Maaspoort: uitvoering 8 en 9 juli;
Fase 2 Aanleg zebrapad Graafschap Hornelaan: uitvoering 10 en 11 juli;
Fase 3 Aanleg zebrapad Roermondseweg: uitvoering 12 en 15 juli;
Fase 4 Aanleg zebrapad Maaseikerweg: uitvoering 16 en 17 juli.
In het weekend van 13 en 14 juli wordt de rotonde opengesteld voor alle verkeer. De afsluiting gaat weer in op maandag 15 juli.

Verkeersmaatregelen

Per fase wordt voor het verkeer een omleidingsroute ingesteld. De woningen/winkels gelegen aan het deel waar het troittoir wordt herbestraat zijn bereikbaar via de omleidingsroute. De gedeeltes van het trottoir die in de ochtend worden opgebroken voor het herstraten worden dezelfde dag nog bestraat. Aanwonenden en bedrijven worden via een informatiebrief op de hoogte gebracht van de werkzaamheden.