(Foto’s/video) Een conflict bij het AZC in Weert is zondagavond uitgemond in een ruzie waarbij een bewoner gewond is geraakt. Het incident gebeurde rond 22.45 uur.

De ruzie ontstond nadat een man in zijn hand was gestoken door een medebewoner. Het gewonde slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling heeft hij het ziekenhuis weer kunnen verlaten, zo meldt een woordvoerster van de politie.

Eén bewoner is aangehouden. De politie kwam met vier eenheden ter plaatse en heeft de ruziënde groepen gescheiden om verdere escalatie te voorkomen.

Video via Youtube

https://youtu.be/vUuxxhcl5NE

17 REACTIES

 1. Je zou zeggen dat deze mensen hier saamhorig leven in de hoop SAMEN in nederland te mogen blijven maar helaas blijtk het niet saamhorig te zijn maar lees je regelmatig berichten over ruzis en dan niet zomaar ruzies.. .. NEE ruzies met STEEKWAPENS en WAPENS en GEVECHTEN. .. .. .En dan kan de politie weer met 4 of 5 of 6 wagens uitrukken om de boel te sussne… .. Normen en WAARDEN heel anders in eigen land dan hier en dat geeft problemen… . .. . . misschien moete we daar op selecteren

 2. Het blijven een hoop mensen op een kleine plek. Net zoals op de Oelemarkt levert dat af en toe problemen op. Achtergrond, afkomst, religie en drugsgebruik doen er dan eigenlijk niet toe. Was weer redelijk lang geleden dat er een dergelijk bericht vanuit het AZC kwam. Jammergenoeg kan dat niet gezegd worden van berichten vanuit de Oelemarkt…

 3. Dat is een subjectieve relatieve vergelijking. Maar als mens herken jij jezelf in onnozel en vermoeiend !? Dat is nu weer een positieve eigenschap maar ook een karaktertrek.

 4. Is dit boeren intellect?

  Kijkend naar de mensen die het met je eens zijn is dit inderdaad boeren intellect. Geeft niet, uitstervende soort. 😉

  Zelfs de gemiddelde asielzoeker is ruimer in zijn/haar denken. Kan me voorstellen dat dat steekt.

 5. Geen idee wie het mij met eens is. Wat ik wel uit jouw reactie lees en merk is dat jij voortdurend en alleen maar zoekt naar en komt met zinloze argumenten om te kwetsen of af te kraken en jezelf ook nog af te schilderen als een intelligent individu en anderen alles misgunt. De tegenstrijdigheid in jouw persoon leidt bij bij jou tot pure irritatie, frustratie en een flinke portie zelfmedelijden in combinatie met jouw hele korte lontje op. Wie neemt jou nog serieus!? En dat kun je eenvoudigweg niet verdragen.
  Voor al het overige is jouw reactie alweer eens van het zelfde laken een pak en inhoudelijk” complete onzin” en dat weet jij zelf ook wel!.

 6. Gooi 400 Nederlands voor zo’n lange tijd in een klein gebied en er ontstaan ook ruzies, is een niet zo gek gevolg. Hoevaak hoor je berichten van Nederlandse vakantiegangers of voetbalsupporters die in het buitenland de boel slopen of gevechten veroorzaken. Ik zeg niet dat een overvol AZC in Weert nou een super oplossing is, echter zoveel mensen op 1 plek gaat altijd tot conflicten leiden. Onafhankelijk van afkomst.

Comments are closed.