Foto door: Theo Van de Winkel

Met uitverkochte voorstellingen, grote bezoekersaantallen en heerlijk Nederlands zomerweer, kijkt de organisatie van het Limburg Festival terug op een zeer geslaagde 37ste editie van het festival. Met een bezettingsgraad van 90%, 40.000 bezoekers, 175 voorstellingen – waarvan 17 premières – op 53 locaties in alle gemeentes van Midden-Limburg, heeft men het festival niet kunnen missen.

En dat blijkt want de voorstellingen waren grotendeels uitverkocht. Zo waren ver voor aanvang van het festival al de onderdelen TOM Cruise en Ommetje Opera uitverkocht. Net als de voorstellingen van Nanna Tieman, De Wenkbrauwerij, Afslag Eindhoven en Het Groote Hoofd. Tijdens het festival zelf waren er momenten dat pleinen volgepakt waren met bezoekers.

Als festival staan ze voor ‘bijzonder theater op bijzondere locaties’. En dat hebben ze ook dit jaar weer waar gemaakt. Zo zijn de acts neergestreken aan de flanken van Mooder Maas, op het AZC in Weert, in leegstaande fabriekspanden, een bootopslag, in een landschapstuin en tussen de beelden van een galerij.

De organisatie is zeer tevreden met deze geslaagde editie van hoge kwaliteit.