Hulpmiddelen voor World Cleanup Day

Op zaterdag 21 september is het ‘World Cleanup Day’, een wereldwijde opruimactie waarbij miljoenen vrijwilligers de strijd tegen zwerfafval aangaan. Dit doen ze door acties te starten waarbij zwerfafval wordt opgeruimd.

De gemeente Weert roept inwoners op om zelf een actie te starten en wil hen daarbij helpen. Inwoners die een actie willen starten, kunnen zich melden bij de gemeente Weert om hulpmiddelen te lenen. Ook zorgt de gemeente voor de afvoer van het ingezamelde afval.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Vorig jaar werd op drie locaties in Weert 136 kilo aan afval opgeruimd. Hopelijk kunnen we dit jaar het aantal locaties uitbreiden. Samen met onze inwoners kunnen we de leefomgeving nog schoner maken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een schone omgeving langer schoon blijft.”

Hulpmiddelen beschikbaar

Om enthousiaste inwoners te helpen met hun acties, stelt de gemeente Weert hulpmiddelen beschikbaar. Ze verzorgen afvalknijpers, hesjes, afvalzakken en handschoenen. Ook zorgt de gemeente ervoor dat het ingezamelde afval netjes wordt afgevoerd.

Kom in actie!

Wil je zelf een actie houden? Bijvoorbeeld door met je buren de buurt op te ruimen. Meld je actie dan aan bij de gemeente. Dit kan via [email protected] De gemeente neemt dan contact met je op om te kijken hoe ze je kunnen helpen. Ook zorgt de gemeente ervoor dat jouw actie aangemeld wordt bij de officiële website van de World Cleanup Day.

Bedrijven

Ook bedrijven kunnen in actie komen, bijvoorbeeld door het terrein rondom hun bedrijf of een industrieterrein op te ruimen. Moonen Packaging en Roompot Vakanties hebben al een actie aangemeld voor 20 september, een dag voor de wereldwijde opruimactie.

Ook andere bedrijven die zich willen inzetten in de periode rondom 21 september kunnen zich melden via [email protected] De gemeente kijkt dan hoe ze kunnen helpen, bijvoorbeeld door het afvoeren van het ingezamelde afval.