Giocoso 2x Europees kampioen

(Foto’s/video) – Giocoso uit Weert is zaterdag tweevoudig Europees kampioen geworden tijdens de European Choir Games in Gotenburg, Zweden.

Aansluitend aan het EK sleepten de 21 meiden onder leiding van dirigente Rita Scheffers nóg 2 gouden medailles in de wacht tijdens het bijbehorende wereldkampioenschap; de Grand Prix of Nations. Giocoso was het enige Nederlandse koor dat zich voor de Europese en wereldwijde competitie wist te plaatsen.

Giocoso reisde afgelopen dinsdag af naar Gotenburg om deel te nemen aan twee categorieën; Chamber Choir en Musica Sacra a capella. Het koor werd voor beide deelnames onderscheiden met goud (91,2 en 88,8 uit 100) en behaalde voldoende punten om zich voor het aansluitende wereldkampioenschap te plaatsen. Tijdens het WK werden haar optredens met 92,8 en een 90,5 punten (tevens uit 100) beoordeeld; goed voor nog 2 gouden plakken.

Aan de wedstrijden in Gotenburg namen ruim 170 koren deel. Giocoso mag zich een van de beste koren ter wereld noemen.

Giocoso bestaat uit 22 meiden tussen de 19 en 33 jaar. Het repertoire is overwegend modern klassiek.

Video via Youtube

https://youtu.be/ceFFZRjJ5QQ

Foto’s via Giocoso, European Choir Games, Studi43.