Zwangere hond uit kanaal gered

112 Algemeen Opmerkelijk Weert 5 reacties 1 min. leestijd

Zaterdagmiddag is er een zwangere Golden Retriever uit de Zuid-Willemsvaart gered door een visser.

Een man die zat te vissen zag de hond in het kanaal drijven aan de zijde van de Scheepsbouwkade in Weert. De hond was uitgeput en kon vanwege de hoge damwanden het kanaal niet zelfstandig verlaten. De visser haalde de hond uit het water door middel van een sleepkabel die hij in de kofferbak van zijn auto had liggen.

De man wist de hond uit het water te redden. Hij heeft daarna meteen de dierenambulance gewaarschuwd. De dierenambulance heeft de hond opgehaald en verzorgd. De hond bleek zwanger te zijn en was gechipt. De hond is vervolgens naar de rechtmatige eigenaar teruggebracht. Hoe de hond in het kanaal terecht is gekomen is onbekend. De dierenpolitie is in kennis gesteld over het voorval.

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties