Horecavoorziening bij De Lichtenberg

De gemeente Weert werkt mee aan een voorstel om openluchttheater De Lichtenberg, na restauratie, uit te breiden met een horecavoorziening. Het college van burgemeester en wethouders stemde in met dit initiatief onder voorwaarde dat de plannen goed worden geïntegreerd en dat parkeren op eigen terrein of omliggende terreinen mogelijk is.

Restauratie en toevoeging

De gemeente Weert is erg blij dat het rijksmonumentale openluchttheater door de eigenaar gerestaureerd gaat worden. De provincie Limburg heeft daarvoor een subsidie toegekend. Een horecavoorziening maakt breder gebruik van het theater en het omliggende gebied mogelijk. Dit is belangrijk voor de levensvatbaarheid van De Lichtenberg en haar omgeving. De horecavoorziening komt te staan naast de voormalige toneeltoren. Dit is een centrale plek met mooi uitzicht over het gebied.

Voorwaarden voor succes

Het college legt de eigenaar van het complex een aantal voorwaarden op. Wethouder Wendy van Eijk; ‘De initiatiefnemer mag plannen ontwikkelen voor een horecavoorziening vanwege het bestemmingsplan ‘cultuur en ontspanning’. Dat wil wel zeggen dat horeca alleen is toegestaan in de nieuwe voorziening.

Daarnaast moet de parkeerbehoefte op eigen terrein, dan wel op het terrein van HQ, worden opgelost. Als hier aan wordt voldaan dan geeft deze ontwikkeling een flinke impuls aan dit prachtige gebied. Er wordt dan een mooie verbinding gemaakt tussen het stedelijk gebied en natuurgebied de IJzeren Man.’