(Foto’s/video) De komst van 14 tijdelijke woningen op locatie Zevensprong in de wijk Moesel is de buurtbewoners koud op hun dak komen vallen. Tijdens een beladen informatie-bijeenkomst dinsdagavond in Buurtcentrum Moesel werd door buurtbewoners stevige kritiek geuit naar de gemeente Weert en Wonen Limburg.

Plan

Het plan omvat 14 tijdelijke woningen op de locatie Zevensprong gelegen aan de Christinelaan, Willem de Zwijgerstraat, Anna van Saksenstraat en Charlotte van Bourbonstraat. De bedoeling is om aan de zijden Charlotte van Bourbonstraat en Willem de Zwijgerstraat de woningen te plaatsen. De BMX-baan en het grasveld in het midden blijven behouden.

Geen communicatie vooraf

Wijkbewoners werden dinsdagavond bijgepraat over de plannen. In de brief die de buurtbewoners onlangs ontvingen leek het plan al in kannen en kruiken te zijn. En dat zorgde voor boze reacties bij de Weertenaren.

Naast de vragen van buurtbewoners was voornamelijk de non-communicatie naar de wijkbewoners en wijkraad dat kritiek opleverde. De brief was de eerste communicatiemiddel naar de buurt waarin stond dat er concrete plannen waren en deze werden tijdens de info-bijeenkomst werden toegelicht.

Het soort woningen en de locatie leek al te zijn bepaald. De bewoners hadden het gevoel dat de plannen door hun “strot werden geduwd’ omdat de uitwerking van deze plannen een voorbereidingsperiode nodig heeft. Graag had men vooraf inspraak willen hebben over de komst van de tijdelijke woningen.

Vragen

Tijdens de avond werden ook brandende vragen beantwoord. “Wat is tijdelijk?”, en “Wie komen er te wonen?”. De gemeente en Wonen Limburg sluiten een overeenkomst voor de duur van 10 jaar. Na deze 10 jaar kan deze periode worden verlengd met 5 jaar. Dat is afhankelijk van hoe de woningmarkt zich dan ontwikkelt.

Wonen Limburg verwacht dat de woningbehoefte tot 2030 toeneemt en daarna afzwakt. Daarom kiest men voor tijdelijke woningen. Als men nu allemaal definitieve woningen gaat bouwen bestaat de kans dat er leegstand gaat optreden. De woningen zijn bedoeld voor een- of twee oudergezinnen die met spoed op zoek zijn naar een woning.

Gemeenteraad beslist

De komst van de tijdelijke woningen is nog niet definitief. De gemeenteraad moet hierover nog een besluit nemen. Het plan wordt op 11 september behandeld tijdens een commissievergadering en uiteindelijk moet op 25 september het definitieve besluit worden genomen tijdens de raadsvergadering. Het is aan de gemeenteraad om hierbij de afweging te maken en te kijken naar het belang van de buurt en het maatschappelijk belang van Weert.

Sfeerimpressie via Youtube

https://youtu.be/ztvsg-WYipI

9 REACTIES

 1. op keent en leuken zijn ook tijdelijk woningen neergezet dan hoor je deze mensen niet en als ik dan bepaalde personen zie die nog geen cent waard zijn (ik ken de mensen waar ik het over heb er zijn geen grotere verraders) maar gebeurt het bij hen voor de deur dan staan ze voorop met klagen

 2. Xenofobie. Hij is angstig voor onbekenden, want het is totaal niet duidelijk wie er komen te wonen.
  Net zoals de boer niet vreet wat hij niet kent [maar dan in spreekwoordvorm]. Onbekend is over het algemeen onbemind, maar in xenofobische termen niet onbemind maar gevreesd.

 3. Goh, klinkt weer hetzelfde als de vele procedures, problemen en ophef bij zowel de kazerne (waar ze toevallig vandaag vertrokken zijn) en de plannen met arbeidsmigranten in het oude pand van Meulen Bouw en de WBM in Stramproy op de Industrieweg..

  De Gemeente doet weer alsof hun neus bloedt en als er ophef ontstaat, is het te laat en alles al in kannen en kruiken. Zoveelste voorbeeld van smerige politiek en puur winstbejag van projectontwikkelaars.

 4. Ja dat denk ik inderdaad ook, die een-ouder gezinnen zijn allemaal tuig van de richel. Zouden ze een apart dorp voor moeten bouwen met een muur omheen… Of waarom denk jij dan precies dat door 14 tijdelijke woningen (bedoeld voor een-ouder gezinnen) het inbraakpercentage zo hard zal stijgen?

 5. Communicatie is duidelijk een verbeter punt voor de gemeente Weert.
  Ze roepen als het ware extra negativiteit op tegen zulke domme pogingen om iets te introduceren
  Echter er moeten extra (betaalbare ) woningen komen, ook in Weert.
  Zou de gemeente niet zorgen voor extra woningen, dan schreeuwt iedereen : de gemeente doet niets.
  Gaan ze (tijdelijke ) woningen bouwen in Moesel, dan zijn er een aantal conservatieve angsthazen, die moord en brand schreeuwen
  Gaan ze woningen bouwen in leuken dan zijn er een aantal …..
  Gaan ze woningen bouwen in boshoven dan …
  Het is nooit goed

Comments are closed.