Kermis Nederweert komt eraan

Algemeen Nederweert Regio Uitgaan Reageer 8 min. leestijd

Nederweert – Van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 augustus staat Nederweert in het teken van de jaarlijkse kermis. Behalve gave attracties en een aantrekkelijk horecaprogramma kan iedereen dit jaar kennismaken met de nieuwe burgemeester, Birgit Op de Laak.

Daarnaast vieren we een bijzonder jubileum. De prikkelarme kermis vindt voor de vijfde keer plaats. Een lustrum dus! Tenslotte sluit de kermis voor het eerst af met een spectaculaire lasershow.

De grote Nederweerter kermis betekent plezier voor jong en oud uit heel Nederweert en omstreken. Tijdens de kermisdagen staan de attracties en kramen opgesteld op de Geenestraat, het Raadhuisplein en de parkeerplaats naast het gemeentehuis aan de Burg. Hobusstraat. Je kunt er zwieren, zwaaien, griezelen, iets lekkers eten én prijzen winnen. Kermis is een volksfeest bij uitstek waar je heerlijk kunt ontspannen en waar toch een gezonde spanning heerst. Ook dit jaar is er een mooi aanbod aan attracties samengesteld.

Attracties en kramen

Autoscooter, Break Dance, Fun house, Hang Over (schommel), Gravitron (Star Wars), Booster, Mad Mill, Rupsbaan, Polyp, Bungee trampoline, Draaimolen, Tea Cups xxl, Buggy, Familieachtbaan, Lucky Cranes, Pusher, Lijntrek/bussen, Rollo, Lucky Duck, Kamelen Derby, Big One (grote grijpkranen), Ballenfontein, Friet/hamburgers, Loempia, Suikerspin, Noten/popcorn, Snoep/nougat, Oliebollen/wafels, Spaanse Churros, Curly chips.

Programma

Vrijdag 23 augustus: Fright Night en Eurokortingsavond
Vanwege het grote succes van vorig jaar is er dit jaar opnieuw een Fright Night met Eurokortingsavond en een selfie winactie. Iedereen maakt kans op een kermispakket ter waarde van € 50,-. Hoe….? Vanaf 20.00 uur bezoeken een aantal geheimzinnige Fright Night-wezens de kermis. Ze zorgen voor spanning en sensatie voor jong en oud! Durf jij met hen een selfie te maken en post je de foto op de Facebookpagina van kermis Nederweert, dan val jij misschien in de prijzen. De kermisattracties draaien op vrijdag vanaf 18.00 uur.

Zaterdag 24 augustus: Opening van de kermis
Zaterdag om 14.00 uur verricht wethouder Koolen, in aanwezigheid van burgemeester Op de Laak, de officiële opening van de kermis. Dat gebeurt bij de Autoscooter. Na de opening worden er een aantal vrijkaartjes verdeeld. Daarna maakt het gezelschap een rondgang over de kermis. De groep eindigt op het horecaplein.

Zondag 25 augustus: Familiedag en Smaakvol praatje
Zondag is vanaf 13.00 uur traditioneel de familiedag. Slenter langs de attracties, maak een rondje, eet een hapje, waag een gokje. Kortom, beleef het kermisgevoel en de gezelligheid. Kinderen kunnen vanaf 15.00 uur gratis geschminkt worden bij de poffertjessalon.

Zowel kermiszondag als -maandag staat de nieuwe burgemeester van 16.00 tot 17.00 uur bij de oliebollenkraam op de kermis. Zij nodigt je van harte uit voor een ‘smaakvol’ praatje.

Maandag 26 augustus: Tukking & Talking
Maak je liever kennis met de burgemeester buiten het kermisgedruis? Schrijf je dan in voor Tukking & Talking en maak een rondje door Nederweert met de burgemeester in een tuk tuk. De 10 minuut durende ritten lenen zich prima voor een één-op-één kennismaking. De ritten vinden plaats tussen 17.00 en 20.00 uur en starten vanaf het Raadhuisplein.

Wil je op deze informele en leuke manier kennismaken met burgemeester Op de Laak? Stuur dan voor vrijdag 23 augustus een mailtje naar [email protected]. Na opgave informeert men je over het exacte startpunt en het tijdstip waarop je bent ingedeeld.

Kermisloterijen
Kermismaandag is traditioneel ook de dag van de kermisloterijen met prachtige prijzen. De prijsuitreikingen vinden plaats bij de Autoscooter en worden verzorgd door de bekende Clown Desalles. Om 18.00 uur is de kinderloterij (0 tot 14 jaar). Om een van deze prijzen te kunnen winnen, dient men het lot uit het bonnenboekje in te vullen en vóór maandag 17.45 uur in de bus bij de Star Wars te deponeren.

Om 20.30 uur worden de winnaars van de grote loterij bekendgemaakt. Om een van de prijzen te kunnen winnen, dient men het lot op de speciale kermispagina in het Weekblad voor Nederweert in te vullen, uit te knippen en vóór maandag 20.15 uur in de bus bij de Star Wars te deponeren. Mensen die aanwezig zijn, kunnen een prijs winnen. Is de winnaar er niet, dan wordt een nieuw lot getrokken. De overige spelregels staan op het lot. Maximaal één prijs per persoon. In de tijd tussen de loterijen laat Clown Desalles met veel ‘lol en plezier’ zijn leuke tovertrucs zien.

Dinsdag 27 augustus: Prikkelarme kermis viert lustrum
Op dinsdag opent wethouder Cuijpers om 13.00 uur de prikkelarme kermis bij de Pusher op het Raadhuisplein. De middag is speciaal voor kinderen en volwassenen die moeite hebben met fel licht en harde muziek.

Dinsdag 27 augustus: Symfonie van laser en vuur sluit kermis af
De afgelopen jaren werd de kermis traditioneel afgesloten met een vuurwerkshow. Dit jaar kiest de organisatie voor het eerst voor een ‘symfonie van laser en vuur.’ Volgens kermismeester Pierre Swinkels belooft de show een waar spektakel te worden. Op Youtube staan een aantal filmpjes van shows. Voor de lasershow wordt de parkeerplaats aan de Loverstraat op dinsdag tijdelijk afgesloten.

Mystery guest
Dinsdag wordt de kermis ook bezocht door een mystery guest! Kom naar de kermis en volg de Facebookpagina!

Informatie

Openingstijden kermis
Vrijdag van 18.00 tot 24.00 uur
Zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur
Zondag van 13.00 tot 24.00 uur
Maandag van 14.00 tot 24.00 uur
Dinsdag van 13.00 tot 24.00 uur (13.00 tot 16.00 uur prikkelarme kermis)

Horeca en eetzaken
Iets eten of drinken? Tijdens de kermisdagen mogen cafés en eetzaken in Nederweert tot 03.00 uur geopend zijn. De cafés hebben een eigen muziekprogramma met maximaal vier dagen live muziek.

Verkeer en parkeren
Het Raadhuisplein, de Geenestraat, tussen de Loverstraat en de Brugstraat, de Kerkstraat, tussen de Brugstraat en de Burg. Hobusstraat en de Brugstraat van de Geenestraat tot de ingang van de parkeerplaats bij de Jumbo zijn tijdens de kermis afgesloten voor verkeer behalve voor voetgangers. Er zijn genoeg gratis parkeerplaatsen in de buurt. Volg de P-borden. In enkele omliggende wegen zijn parkeerverboden van kracht. Ook gelden enkele omleidingsroutes. De exacte verkeersmaatregelen vind je op www.nederweert.nl.

EHBO
Vrijwilligers van de EHBO zijn tijdens de kermisdagen dagelijks te vinden op de hoek Raadhuisplein/ Geenestraat. Zij zijn aanwezig op: vrijdag van 19.00 tot 24.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur, zondag van 14.00 tot 24.00 uur, maandag van 17.30 tot 22.00 uur en dinsdag van 17.30 tot 22.00 uur.

Kortingsbonnenboekje
Op de basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de gemeente Nederweert zijn kortingsbonnenboekjes uitgedeeld. In dit boekje zitten diverse kortingsbonnen voor kermisattracties en het lot voor de kinderloterij op maandag om 18.00 uur. Kinderen tot 14 jaar die geen boekje hebben gekregen, kunnen een exemplaar afhalen bij de infobalie van het gemeentehuis.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie