(Foto’s) Dinsdagavond werd bij het AZC in Weert het officiele startsein gegeven voor de 37ste editie van het Limburg Festival. Een theatraal feestje vol unieke voorstellingen, laagdrempelige tochten en uitdagende ervaringen. Vijf dagen lang theater op bijzondere landschappelijke en stedelijke plekken, verspreidt door heel Midden-Limburg.

Na het welkomstwoord en de openingshandeling vond er op het AZC een voorstelling plaats van het theatergezelschap George Elias Tobal en Eran Ben- Michaël. In deze actuele komedie belichten de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen, want er is altijd iemand die zich beledigd voelt, gediscrimineerd of ongelijk behandeld. Deze voorstelling werd in 2018 door o.a. Trouw, NRC en de Volkskrant uitgeroepen tot een van de vijf beste festivalvoorstellingen van 2018.

De komende dagen vinden er in o.a. 5 Midden-Limburgse gemeenten: Roermond, Leudal, Maasgouw, Weert, Nederweert, Echt/Susteren en Roerdalen/Wassenberg (D) 175 voorstellingen – waarvan 17 premières – op 53 locaties plaats. Midden-Limburg wordt dan omgetoverd tot een groot openluchttheater. Ook de voorstelling die dinsdagavond te zien was bij het AZC passeert weer de revue.

Ommetje opera

Ook het o zo populaire Ommetje Opera keert terug in Weert. Dit maal in de wijk Fatima. Daarin zal onder andere acte de présence worden gegeven door de zangers uit de nieuwste producties van Opera Zuid, bespeelt Sylvia Roozen de viool en brengt Victorine Pasman een theatrale muziekuitvoering op het water. En natuurlijk is ook tenor Ben Heijnen weer van de partij. Onder regie van Geerte Schmitz en met medewerking van een diversiteit aan Limburgs toneeltalent smelt zang, dans en drama samen tijdens één wandeling.

Het volledige programma en alle essentiële informatie is terug te zien op: https://www.limburgfestival.nl/.