Ombouw oude Ellenhof stap dichterbij

Algemeen Economie Leudal Regio Reageer 2 min. leestijd

Ell – Deze week begon met een nieuwe mijlpaal voor Stichting Wonen Ell. Voorzitter Jan Custers tekende samen met Ger Peeters, bestuurder van Wonen Limburg, de exploitatieovereenkomst tussen de twee partijen. Hiermee is weer een stap gezet in het traject om het voormalige gemeenschapshuis Ellenhof om te bouwen tot appartementen.

Ellenhof

Nu de overeenkomst getekend is, kan de overdracht van de Ellenhof plaatsvinden. Wonen Limburg koopt dit pand van de gemeente en gaat het verbouwen tot 10 appartementen. Er komen verschillende typen woningen, zowel geschikt voor jongeren als voor ouderen. In diverse prijsklassen, zo meldt Wonen Limburg.

Zelf toewijzen

Het bijzondere aan dit initiatief is dat dorpsbewoners, nu verenigd in de Stichting Wonen Ell, zelf het beheer en de verhuur van de appartementen gaan doen. Custers: “De stichting bepaalt bijvoorbeeld zelf hoe en aan wie de woningen toegewezen worden. In eerste instantie is het gebouw van Wonen Limburg, maar ons streven is nog steeds om op termijn de appartementen allemaal over te nemen.”

Wonen Limburg is blij met deze mijlpaal. Peeters: “Wat ons betreft gaan we dit soort initiatieven op veel meer plekken ondersteunen. Vooral voor kleine kernen biedt dit een mooie kans. Dorpsbewoners krijgen zo een grotere zeggenschap over hun eigen woonomgeving. We staan dan ook zeker open voor meer bewonersinitiatieven.”

Nieuw

Ook wethouder Arno Walraven was bij de ondertekening aanwezig. Walraven:” We zijn als gemeente vanaf het begin betrokken bij de plannen en onderschrijven deze vorm van burgerparticipatie van harte. Het is voor alle partijen nieuw en dat maakt het soms tot een behoorlijke zoektocht. Het is dan ook mooi om te zien dat de realisatie nu weer een stap dichterbij is.”

Wonen Limburg is al volop bezig met de voorbereiding van de verbouwing. Naar alle waarschijnlijkheid kan dit jaar nog met de verbouw begonnen worden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie