Onderzoek tiny houses bij PSW

Algemeen Economie Weert 2 reacties 1 min. leestijd

Een aantal cliënten van PSW in Weert kan mogelijk binnen afzienbare tijd in een eigen ‘aanleunhuisje’ gaan wonen. PSW ziet mogelijkheden in tiny houses voor de cliënten. Daarom wordt momenteel de haalbaarheid onderzocht om zes zogenaamde tiny houses te bouwen naast het woonbegeleidingscentrum aan de Graafschap Hornelaan in Weert. Daar is ook een activiteitencentrum gevestigd.

Steeds meer cliënten vragen om een zelfstandige woning, omdat ze niet meer in een zorggebouw willen (en soms kunnen) wonen. Ze willen meer eigen identiteit en meer privacy. Ze hebben echter wel de zorg van het woonbegeleidingscentrum nodig om 24 uur per dag op terug te kunnen vallen. Door in de buurt van het WBC zes tiny houses te bouwen, kan aan de wensen tegemoet worden gekomen.

Bedoeling is dat de huisjes gebouwd worden op de plek waar nu nog een woning staat aan de Heerlijkheidlaan. Die staat pal naast het woonbegeleidingscentrum. Toen de gemeente de grond inclusief huis aan PSW verkocht voor de bouw van het woonbegeleidingscentrum, was de woning nog verhuurd. Nu de woning vrij is, wil PSW hem slopen en op het terrein de kleine huisjes bouwen. De gemeente staat positief tegenover het plan.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties