De politie heeft vrijdagavond een burgernet-bericht verstuurd in verband met een fietsendiefstal in de omgeving van de Boermansstraat (centrum Weert).

Men is op zoek naar een verdachte met het volgende signalement: man, getint, circa 20 – 25 jaar oud, breed en klein rood / wit / blauwe jas (niet gestreept), donkere broek.

De man was onderweg met een fiets, een soort van beachcruiser (fiets met breed stuur).

Heb je tips? Bel dan 112.

Lees het Burgernet-bericht

https://www.burgernet.nl/burgernet/3078602

12 REACTIES

 1. Getint,Getint v altijd maar getint. Ik vind dit toch discriminerend overkomen dat altijd deze kleurgroep in de volle aandacht komt, krijgt en alle aandacht opeist. Wat een egotrippers. Is er nou geen enkele “witte” kleincrimineel die deze traditie wilt doorbreken. Kom op laat je niet ondersneeuwen en wegzetten! Wees assertief of asserdief of zo iets, kom op voor je eigen doelgroep! Haal een eens wit voetje!

 2. Hoe serieus, Ruud. Volgens mij drijven Toon en Bert een beetje de spot met de getinte meldingen.
  Leuk toch! Een beetje humor mag ook wel eens.

 3. Je slaat de spijker op zijn kop Toon. Hier wordt een hele groep witte kleincriminelen niet te kijk gezet en verdrongen naar de achtergrond. Pure discriminatie en opzettelijk negeren van deze groep. Ik raad alle witte “vergeten” kleincriminelen aan gezamenlijk een klacht in te dienen op het politieburo. De onderste steen moet boven komen, gerechtigheid moet weer gelden voor de asserdieven onder het motto “als getint u niet zint wees dan eens lief voor de witte dief”.

 4. Getint is op zich een prachtige variatie op blank en wit en zwart. Jammer dat ze door bepaalde groeperingen zo misbruikt wordt waardoor het een stigma is geworden.

 5. Beste Clint, van bepaalde ontwikkelingen in deze maatschappij is de humor al lang af. Het is een regelrechte schande dat vonnissen (die veelal toch al niets voorstellen) niet ten uitvoer worden gelegd. Er valt of staat ons rechtssysteem mee. Heel belangrijk dus, met name voor criminele getinte groeperingen.

 6. Jij wilt schijnbaar iets rechtzetten en ik ben het grotendeels ook nog met jou eens. Maar soms is humor zoals die van Toon en Bert ook op zijn plaats en valt er ondanks alle tekortkomingen nog wat te lachen, niet met maar eerder om ons rechtssysteem.

 7. Clint,

  na tientallen jaren het door jou zo genoemde rechtssysteem te hebben zien afbrokkelen vergaat je het lachen en wordt welgemeende treurnis het beeld. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden zoals we weten.Tot mijn spijt kan ik je (tot slot) niet beter berichten.

 8. Poehh zeg, een beetje heel verzuurde instelling spreidt jij ten toon. Maar als jij je daar gemakkelijk bij voelt, ook goed . Tot slot natuurlijk!

Comments are closed.