Spannende KVW-dag in Stramproy

(Foto’s) Woensdag was een bijzondere en vooral spannende dag voor de groepen 1 en 2 van KVW Stramproy. Deze dag stond in het teken van het thema ‘ridders en prinsessen’. In het scenario moest de prinses worden gered, maar of dat ging lukken was even spannend.

Scenario

Het waren Super Stella & Mega Mees die de jeugd precies uitlegden wat er speelde. Er was een oproep uit de middeleeuwen van Prinses Philipine, prinses van het koninkrijk Stramproy. Zij wilde dolgraag met haar prins Gustav uit België trouwen, maar hier werd een stokje voor gestoken. Het was dus tijd om de tijdmachine in te stappen en terug te gaan naar de middeleeuwen, de tijd van de ridders en prinsessen.

In de ochtend is er rond het Heijer Heufke aan de Lochtstraat een kleine tocht gelopen waarbij de kinderen zelf werden gekroond tot sterke ridders en beeldschone prinsessen. Hierna reisde het gezelschap per huifkar naar het koninkrijk van Stramproy om op zoek te gaan naar prinses Philipine. Ze werd gevonden op een balkon aan het Kerkplein waar ze zat opgesloten.

Helpende handen

Om de prinses te kunnen bevrijden moesten de kinderen gedurende de dag met diverse opdrachten sleutels zien te bemachtigen. Met deze sleutels kon de kist op het Kerkplein worden geopend. Mega Mees belde met een telefoon die in de kist zat eerst een paar klusjesmannen, maar deze klusjesmannen kwamen niet zo ver. Uiteindelijk werd de brandweer gebeld en deze kon de prinses met de ladderwagen van het balkon bevrijden, zodat ze toch kon gaan trouwen met haar prins Gustav.

Bekijk een sfeerimpressie van de KVW zomerverhaal.