Foto door: Gert van Elk

(Foto’s) De Tungelderwal met zijn bewoners, sprokkelaars en de handel en wandel stond gisteren op het programma van de Avond4Daagse.

Een lange sliert wandelaars trok gisteren via het Zonnepark, een eierfarm naar de Dijkerpeel en de Tungelderwal waar ze in het bos toepasselijk werden verwelkomd door August Green. Bij Paluda aan de Ketsheuvelweg maande een ornitholoog wandelaars tot stilte vanwege de hier waargenomen ‘bloeëtkekskes’.

De geschiedenis van het woonoord Tungelroy waar de Molukse gezinnen van 1950 tot 1969 gehuisvest waren, blijft boeien, zo bleek gisteren weer. Maar dat gold ook voor de handel in huiden en mensenhaar.

Vanavond en morgen nog meer moois, want ze zijn pas op de helft. Vanavond staat de Dijkerakker, Keentermolen, IJzeren Man en Klein Karelke op het programma. Wandelaars kunnen vanaf zes uur starten bij de Paol aan de Bocholterweg.

Bekijk een bijdrage van Gert van Elk.