Kunstenaars tijdelijk in oude school

Het pand van de voormalige Martinusschool aan de Emmasingel wordt tijdelijk het onderkomen van 10 jonge kunstenaars. De non-profit organisatie ‘Destination Unknown’ (DU), die achter het project zit, biedt jonge kunstenaars een werkperiode aan in panden die tijdelijk leeg staan.

DU is een nomadische organisatie, wat betekent dat ze elk jaar op een andere locatie neerstrijkt. De 4de editie is in Weert. Voordat de Martinusschool een nieuwe herbestemming krijgt, kunnen de kunstenaars zich volledig ontplooien in het oude schoolgebouw.

Locatiegebonden werk

De kunstenaars worden uitgedaagd te reageren op de leemte van de leegstand door locatie-specifieke ideeën te ontwikkelen en creatieve interventies te plegen. Van de deelnemende kunstenaars wordt verwacht dat zij nieuw werk ontwikkelen dat een verbinding aangaat met de omgeving van de locatie waar het nieuwe werk tot stand komt.

Gedurende het project in september worden er diverse activiteiten en samenwerkingen met de buurt aangegaan. Een van de deelnemers heeft zich laten inspireren door de St. Martinuskerk. Ook hebben ze een keramiekdesigner die samen met de buurt activiteiten gaat doen, om een blijvende herinnering aan de buurt te realiseren waar ze al die jaren met liefde en plezier hebben geleefd.

Over Destination Unknown

DU2019 wordt georganiseerd door Hester van Tongerlo, Tim Quaedackers en Linda Lenssen en zal aan de Emmasingel 37 in Weert gaan plaatsvinden. Een oud schoolgebouw is beschikbaar om gedurende de maanden augustus, september en oktober als werkplaats voor kunstenaars te dienen. Deelnemers kunnen overnachten in de naastgelegen gymzaal indien gewenst. De expositie staat gepland voor het weekend van 25 t/m 27 oktober 2019.

Tijdens de residentie in Weert organiseert DU avondprogramma’s met interessante sprekers, een filmavond en andere invullingen. Meer informatie kun je vinden via: http://www.destinationunknown.nu.

De 10 tijdelijke bewoners

– Hein van Duppen
– Jonathan Gaarthuis
– Diogo Gonçalves
– Robin Kersten
– Lily Lanfermeijer
– Bruno De Marco
– Leandros Ntolas
– Risja Steeghs
– Reinier Vrancken
– Bas de Weerd