8 jaar cel voor dubbele poging doodslag

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

De rechtbank van Limburg heeft dinsdag een 29-jarige Weertenaar veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf vanwege een schiet- en steekincident. De rechtbank achtte tweemaal poging tot doodslag, de diefstal van een auto en beschadiging van een woning bewezen.

De dader en zijn, al dan niet op dit moment (ex-)vriendin hebben samen een zoon. De relatie tussen hen heeft geleid tot problemen tussen de dader en zijn schoonfamilie, zo volgt uit hun verklaringen. Dat conflict zou in de zomer van 2018 geëscaleerd zijn.

Geweldsincidenten

Op maandag 30 juli 2018 vond in Weert een incident plaats waarbij de broer van de (ex-)vriendin van de dader, in zijn auto werd aangevallen door een persoon met een mes. Diezelfde persoon zou nadien die auto hebben gestolen.

Enkele dagen later, in de vroege ochtend van woensdag 2 augustus 2018, werd de woning van de moeder van de (ex-)vriendin aan de Hygenshof beschadigd. Een persoon zou eerst stenen tegen een rolluik hebben gegooid. Daarna zou die persoon met een vuurwapen hebben geschoten in de richting van de deuropening, net op het moment dat de vader van de (ex-)vriendin, naar buiten wilde komen door die deur. De broer van de (ex-)vriendin zou zich op dat moment vlak achter zijn vader hebben bevonden.

Het oordeel van de rechtbank

De dader heeft geprobeerd om zijn (ex-)schoonvader te doden door op hem te schieten en hij heeft geprobeerd om zijn (ex-)schoonbroer te doden door hem neer te steken met een mes. Daarbij heeft hij ook nog een auto gestolen en een woning beschadigd. In het bijzonder de twee pogingen tot doodslag rechtvaardigen een jarenlange gevangenisstraf, aldus de rechtbank.

Deze explosie van geweld vloeit voort uit een conflict in de familiaire sfeer. Uit het dossier valt af te leiden dat nagenoeg het hele gezin van de slachtoffers in angst leefde voor de verdachte. De moeder van zijn zoon zag zich zelfs genoodzaakt om op een geheime locatie onder te duiken en haar vader verbleef tijdelijk weer in huis bij haar moeder om een oogje in het zeil te houden.

De rechtbank veroordeelt de dader tot een gevangenisstraf van 8 jaar.

Lees de gehele uitspraak

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBLIM:2019:7982

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie