Ben jij de held van de aarde?

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Duurzaamheid is een hot item. Iedereen praat erover of vindt er iets van. Met de tentoonstelling ‘Held van de Aarde – duurzaamheid’ geeft het Natuur- en Milieucentrum (NMC) De IJzeren Man, aan de Geurtsvenweg 4 in Weert, op een positieve manier invulling aan het begrip duurzaamheid.

Weleens van de Zweed Johan Rockström gehoord? Samen met zijn team heeft hij wetenschappelijk aangetoond dat er negen plenaire grenzen zijn, waarbinnen de mensheid moet navigeren om op een duurzame manier gebruik te kunnen blijven maken van de hulpbronnen van de aarde (bron: https://www.youtube.com/watch?v=Rv-tDrv__mc). In de semi-permanente tentoonstelling van het NMC Weert komen vier van deze negen plenaire grenzen op een speelse manier aan bod. Het gaat om: klimaatverandering, biodiversiteit, bemesting en veranderend grondgebruik. De andere onderwerpen worden later aan de tentoonstelling toegevoegd.

“Wie de tentoonstelling bezoekt, ervaart hoeveel grond- en wateroppervlakte nodig is voor zijn consumptiegedrag (ecologische voetafdruk). We prikkelen de bezoekers om via proefjes en andere doe-activiteiten te ontdekken welke maatregelen ze zelf kunnen nemen om de aarde leefbaar te houden. Iedereen die zijn gedrag veranderd, is voor ons dé echte held van de aarde,” vertelt, coördinator Jet Joris van het NMC Weert.

De tentoonstelling is gratis en tijdens de openingstijden van het NMC Weert te bezoeken, zie www.nmcweert.nl. Ook voor scholen en verenigingen is het leuk om een kijkje te komen nemen. Zij kunnen een rondleiding aanvragen via [email protected] en krijgen dan uitleg door een vrijwilliger van IVN Weert e.o.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie