Onderhoud aan de ‘Bult van Verheggen’

Algemeen Informatie Weert 4 reacties 1 min. leestijd

Op vrijdag 4 oktober a.s. start de gemeente Weert met onderhoud aan de bestrating van de voetgangersoversteek op de Wilhelminasingel met de Langstraat, ook bekend als de Bult van Verheggen. Dit is nodig omdat de huidige drempelconstructie verzakkingen vertoond. Deze verzakkingen zijn ontstaan door de circa 8000 voertuigen die hier elke dag overheen rijden.

Uitvoering in twee fases

Om de overlast zo veel mogelijk te beperken, wordt het werk in twee fases en in de weekeinden uitgevoerd. Tijdens elke fase wordt één rijrichting van de Singel afgesloten voor het verkeer. De werkzaamheden duren maximaal twee dagen. Het uitharden van de betonverharding kost echter tijd. Daarom moet elke rijrichting van vrijdagochtend tot maandagochtend afgesloten worden voor verkeer.

Planning

De eerste fase is de binnenring. Deze start aansluitend op de Weerter kermis op vrijdag 4 oktober om 7.30 uur en duurt tot en met maandag 7 oktober 06.00 uur. De tweede fase is de buitenring. Deze wordt het daaropvolgende weekend uitgevoerd vanaf vrijdag 11 oktober 7.30 uur tot en met maandag 14 oktober 06.00 uur.

Tijdens de werkzaamheden is er voor het verkeer op de Singel een omleidingsroute. Voetgangers kunnen gewoon oversteken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties