Boels Ladies Tour in beeld

(Foto’s) Woensdag was Weert de finishlocatie voor de eerste etappe van de Boels Ladies Tour.

Deze etappe die van start was gegaan in Stramproy, eindigde in een door Lorena Wiebes gewonnen massasprint. De Nederlands kampioene bleef Kirsten Wild en de Italiaanse Laetizia Paternoster voor. Annemiek van Vleuten, die dinsdag de proloog won in Sittard, blijft leidster in de etappekoers door Nederland.

Het peloton sloeg door een aantal valpartijen uiteen, maar tot de plaatselijke ronden werd er niet veel aangevallen. Ashleigh Moolman gooide op dat moment de knuppel in het hoenderhok en kreeg Lizzie Deignan in de tegenaanval. Ook Moniek Tenniglo waagde nog een ultieme uitval, maar uiteindelijk kwamen de sprinters aan hun trekken in Noord-Limburg.

Wiebes was blij met deze zege in de UCI Women’s WorldTour-wedstrijd. “Winnen is altijd mooi, maar zeker in eigen land en met zo’n sterk veld vol goede sprinters. Ik ging zelf de sprint aan en won zo op de mooist mogelijke manier. Mijn doel is om hier zoveel mogelijk te winnen. Wie weet levert dat ook een kort klassement en zelfs de eindzege op.”

Annemiek van Vleuten mocht weer als leidster op het podium in Weert plaats nemen, al nadert Wiebes haar tot op drie seconden. “Ik rijd hier echter niet voor het klassement en meng me daarom niet in de strijd om de boniseconden” zei de Gelderse woensdag in Noord-Limburg, waar ze met de schrik vrij kwam na een val.