Stage boerin Agnes bij Kaas en Ko

(Foto’s) Frank van Dooren van Kaas en Ko in de Muntpassage kwam een aantal weken in gesprek met Agnes Lensing – van de Ven, Agnes heeft in 2007 meegegaan en bekend geworden door het programma “Boer zoekt vrouw”. Agnes weet als melkveehouder als geen ander hoe melk geproduceerd word en was dan ook zeer geïnteresseerd in het eindproduct ‘kaas’ wat dagelijks verkocht en geconsumeerd wordt.

Deze interesse greep Frank met twee handen aan en hij bood Agnes aan om eens een middagje mee te lopen in de vorm van een stage. Agnes ging graag in op deze uitnodiging. Donderdagmiddag kwam Agnes naar Weert voor een leerzame stagemiddag.

Tijdens de stagemiddag kon Frank al zijn kennis en ervaringen delen met Agnes. Natuurlijk werd er ook op z’n tijd een blokje kaas geproefd, want je moet wel weten wat je verkoopt aan de klanten.

Boer zoekt vrouw,

Agnes heeft in 2007 als eerste boerin meegedaan aan het programma “Boer zoekt vrouw” Tijdens dat jaar wist zij de meeste brieven ontvangen met een record van 883 brieven. Agnes woont tegenwoordig in Gasselternijveen, is getrouwd met Albert van de Ven en heeft drie kinderen.

Meer informatie over Agnes en haar Boer zoekt vrouw ervaringen kun je teruglezen op https://boerzoektvrouw.kro-ncrv.nl/boeren/2007-2008/agnes.