Bijzondere lezing Bruno Werz

Oud-Weertenaar Bruno Werz vliegt speciaal voor deze lezing over van Zuid-Afrika naar Weert.

Bruno vertelt komende zondag 15 september over zijn zoektocht van de ‘schatkaart’ en vondst tot de vermoedelijke wraklocatie bij Kaap de Goede Hoop. De stad Kaapstad en de huidige multiculturele en multiraciale Zuid-Afrikaanse samenleving zijn voor een groot deel aan de gevolgen van de schipbreuk van het VOC-schip te herleiden. Bruno hoopt begin 2021 te kunnen starten met de delving van het voormalige handelsschip de Haarlem.

Maritiem archeoloog en historicus Bruno Werz staat internationaal in de belangstelling omdat hij voor 95% overtuigd is dat zijn team het wrak van de ‘Haarlem’ gelokaliseerd heeft. Dit VOC-schip leed in 1647 in de Tafelbaai schipbreuk. Het handelsschip was, met handelswaar aan boord, op terugreis van Azië naar Nederland. De schipbreuk markeert het begin van de relatie tussen Nederland en Zuid-Afrika. Bruno vertelt over zijn 31 jaar durende zoektocht. Hij wordt ook wel de ‘Indiana Jones’ van de maritieme archeologie genoemd.

De lezing is in samenwerking met stichting de Aldenborgh.

Locatie: Paterskerk te Weert, aanvang: 15.00 uur. Toegang is gratis.

Bekijk de flyer

https://iwdg.nl/2lSyyZy