Cursus Weerterlogie start weer

Dit voorjaar mochten er maar liefst 24 getuigschriften Weerterlogie worden uitgereikt. Ook een heel bijzonder getuigschrift, namelijk het 250ste. Mevrouw Dorrie Verstappen-Paquay uit Weert mag zich de 250ste Weerterloog noemen. Samen met deze nieuwe Weerterlogen wordt er stil gestaan bij de geschiedenis van Weert, die zich in een sterk toenemende belangstelling mag verheugen.

De jongste Weerterloog is 15 jaar, de oudste 82. Dus, de cursus Weerterlogie is voor alle leeftijden. De vele aanvragen heeft de Stichting De Aldenborgh doen besluiten na Weert Kermis dit najaar te starten met een nieuwe reeks van de cursus Weerterlogie.

In een serie van acht donderdagavonden vanaf oktober verzorgen enkele enthousiaste experts een gevarieerde introductie in de cultuur en geschiedenis van de stad Weert. Telkens in een informele sfeer van hotel-brasserie Antje van de Statie. Elke cursusreeks eindigt met de feestelijke installatie van de nieuwe Weerterlogen.

Stichting De Aldenborgh wil de belangstelling voor en kennis van de lokale geschiedenis stimuleren. Met de opgedane kennis kunnen deelnemers na afloop bijvoorbeeld gemakkelijk familie en vrienden rondleiden door Weert. En zo samen nog meer genieten van deze stad en regio.

Voor wie?

De cursus Weerterlogie staat open voor iedereen met belangstelling en een warm hart voor Weert. Er is geen vooropleiding vereist. De opgedane kennis biedt ook een solide basis voor cultuurhistorisch actieve leden van diverse verenigingen.

Cursusdata

03 oktober – dr. Henk Hiddink – prehistorie en oudheid
10 oktober – drs. John van Cauteren – middeleeuwen tot de Tachtigjarige Oorlog
24 oktober – dr. Jos Wassink – 17e en 18e eeuw
31 oktober – dr. Joost Welten – Franse tijd
07 november – Peter Korten – 19e eeuw
14 november – drs. Theo Schers – wereldoorlogen en interbellum
21 november – drs. John van Cauteren – Weerter kunst
28 november – drs. Frits Nies – wederopbouw na WO II

Overzicht

Tijdstip: van 19.00 tot 21.00 uur
Cursuslocatie: Hotel-brasserie Antje van de Statie, Stationsplein 1, 6001 CH Weert.
Deelnameprijs: € 121,-

Aanmelden: door overmaking van € 121,- op bankrekening NL31RABO0176968334 ten name van stichting De Aldenborgh te Weert onder vermelding van “cursus en uw emailadres”. Betaling geldt als inschrijving. Je wordt verwacht op de eerste lesavond op 3 oktober 2019.

Meer info: www.dealdenborgh.nl