Gemeente wil oplossing voor Moesel

Dinsdag 27 augustus heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Weert vernomen dat de uitbaters van de Microbar hebben besloten om maandag 2 september te stoppen met de exploitatie van de Microbar. Het college vindt het jammer, maar respecteert deze keuze.

Het college is zich bewust van de sociale functie van de Microbar, maar heeft niet de taak en de juridische mogelijkheid om een commerciële horecagelegenheid uit te baten. Het college kan en wil wel meedenken in een oplossing om de Microbar tijdelijk open te houden. Dit om de sociale functie en de activiteiten van de dart- en biljartvereniging vooralsnog te kunnen voortzetten.

Het college werkt aan plannen voor een langetermijnoplossing voor Moesel en Weert-Zuid, waarin de gewijzigde situatie wordt meegenomen. De gemeenteraad neemt hierover in het eerste kwartaal van 2020 een besluit.

Open brief

Een wijkbewoner publiceerde gisteren een open brief waarin hij zijn zorgen en gevoelens uitte. De burgemeester heeft inmiddels gereageerd op deze open brief. Het antwoord lees je via deze pagina: https://www.weertdegekste.nl/2019/09/open-brief-behoud-van-de-microbar/

X