Eerste AED Heiligenbuurt onthuld

Inwoners van De Heiligenbuurt hebben op zaterdag 28 september een Automatische Externe Defibrillator (AED) onthuld. Deze AED is door een sponsor aangeschaft en hangt op de hoek St. Antoniussstraat / Lindanusstraat. Buurtbewoners willen de buurt hiermee hartveiliger maken. Het idee ontstond tijdens de jaarvergadering van de buurtvereniging.

Wethouder Paul Sterk was aanwezig bij de onthulling: “Goede bereikbaarheid van AED’s in de wijken kan levens redden. Veel van de AED’s zijn buiten kantoortijd niet bereikbaar omdat ze bijvoorbeeld in winkels, wijkcentra en gemeentehuis hangen. Daarom juichen we dit soort initiatieven van inwoners van harte toe.”

AED

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Cursussen voor buurtbewoners

Naast de aanschaf van de AED worden er cursussen voor buurtbewoners aangeboden. Voorzitster van Buurtvereniging De Heiligenbuurt Marieke Hendriks – Guelen: “Met een AED alleen redden we geen levens. Er moeten genoeg buurtbewoners bereid zijn om als burgerhulpverlener een cursus te volgen en zich te registreren op hartslagnu.nl. De maand oktober zijn er drie data beschikbaar gesteld voor buurtgenoten om met behulp van sponsorgelden een cursus te volgen. Wij hopen dan ook dat voldoende buurtbewoners bereid zijn hieraan deel te nemen.”

Nationale Burendag

De AED in De Heiligenbuurt werd onthuld tijdens de viering van de Nationale Burendag. Deze vierden de buurtbewoners met een gezellige samenkomst onder het genot van een kopje koffie of thee. Buurtbewoners zorgden zelf voor wat lekkers erbij.