Flinke bijdrage Widdonckschool voor nieuwe AED Moesel

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Leerlingen van de Widdonckschool hebben deze week een cheque van € 1.114,- aangeboden aan de Stichting Hartsave Moesel. Met dit geld helpt de school de stichting om te zorgen dat er in de wijk een nieuwe AED komt; een apparaat dat helpt bij reanimatie als iemand een hartstilstand heeft.

Goede doel

Nu hangt er een AED in het buurthuis, maar die is bijna afgeschreven. De nieuwe AED komt op de buitenmuur van de Widdonckschool te hangen.  

De leerlingen van de Widdonckschool hebben het geld ingezameld met de verkoop van zelfgemaakte producten op de jaarlijkse wintermarkt van de school. Hartsave Moesel was gekozen als ‘goed doel’ voor de opbrengsten.

Voorzitter Ron Schoonhein van Stichting Hartsave Moesel is er heel blij mee en noemt het bijzonder dat de school dit doel heeft gekozen. ‘Voor kinderen van deze leeftijd is hartzorg toch vaak een beetje een ver-van-je-bedshow. Toch zetten ze zich hiervoor in.’ 

Reanimatielessen

De betrokkenheid van de school bij reanimatie gaat nog een stapje verder. Komend schooljaar gaan leerlingen ook reanimatielessen krijgen. Leerkrachten van de school zijn de afgelopen tijd opgeleid om die lessen te mogen geven. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie