Grote uitslaande brand in Meijel

Meijel – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.20 uur gealarmeerd voor een grote brand aan de Simonshoek in Meijel.

In een pand, waar naast een recyclingsbedrijf ook een timmerbedrijf, zeilmakerij en stukadoorsbedrijf in zijn gevestigd, was brand uitgebroken. Het betrof een uitslaande brand die in korte tijd erg hevig werd. De meldkamer schaalde op naar ‘zeer grote brand’. De brand gaat gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer adviseerde om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

De brandweer was met o.a. vijf blusvoertuigen, één redvoertuig en drie waterwagens ter plaatse. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in het pand aanwezig. Het voorste gedeelte van het pand, zijnde het kantoorgedeelte, kon worden behouden. De rest van het pand kan als verloren worden beschouwd. Om 03.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Video via Youtube

https://youtu.be/MJFoF1vgSNM