Inspirerende collegetour bij scholen

(Foto’s) Op vrijdag 20 september bezochten wethouder Gabriels, wethouder Sterk, Riek Klaessen en Bouke Kouters een aantal basisscholen van Stichting Eduquaat. De delegatie van de gemeente liet zich informeren over onderwijsontwikkelingen, de besteding van de onderwijsachterstandsgelden en over dromen, wensen van teamleden en kinderen als het gaat over onderwijs en ontwikkeling in de toekomst.

Duidelijk werd dat een groene buitenspeel- en leeromgeving hoog op het wensenlijstje staat van diverse scholen. Het waren inspirerende gesprekken voor een ieder. Tijdens de middag lunch werd aangesloten bij het oogstfeest op Markeent. Ook daar ontstonden mooie gesprekken tussen de gemeentedelegatie, wijkorganisaties en bewoners, leerkrachten, kinderen, bestuurder Eduquaat en Kinderopvang Humankind.

De gemeentelijke vertegenwoordigers mochten mee invulling geven aan het project Weerter miniformaatjes. Dit is een samenwerkingsproject tussen de Weerterminima groep, Keent Onderneemt, Kunstcentrum Weert en Brede School Markeent. Het was een leerzame dag met veel uitwisselingsmomenten. “Mooi dat dit in Weert mogelijk is”, zo reageert Yvonne Vaes namens Stichting Eduquaat.

Bekijk een ingestuurde beeldimpressie.
[nggallery id=’8429′]