(Foto’s/video) Kermis Weert 2019 is vrijdagavond officieel geopend. De opening werd verricht door kermiswethouder Geert Gabriels, het Stadsgilde en de Stedelijke Harmonie St. Antonius. Aansluitend verzorgde Nederlands Jeugdkampioen Toneelgoochelen, Nigel Otermans, een optreden.

Naast de wethouder en het kermisteam waren ook de voorzitters van de kermisbonden Bovak (Atze J. Lubach-Koers) en de Nederlandse Kermisbond (Jan Boots) aanwezig. Zij roemden het gemeentebestuur en de dames van het kermiscoördinatieteam voor het opzetten van de mooie kermis in Weert.

Nadat de harmonie een vrolijke noot ten gehore had gebracht was het aan het Stadsgilde en vertegenwoordigers van de gemeente Weert om de kermis ‘open te schieten’. Nadat de schoten waren gelost verplaatste het gezelschap zich naar het podium bij de Maasstraat. Daar werd een magisch optreden gegeven door Nigel Otermans en daarmee was de kermis officieel geopend.

Video via Youtube

https://youtu.be/CCo1CInhDrs