Ongeval net over de grens bij Weert

(Foto’s/video) – Update 23.49u – De hulpdiensten zijn zaterdag omstreeks 22.00 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Lozerweg in Weert.

Uiteindelijk bleek op de Lozenstraat in het Belgische Lozen, net over de grens bij de Kempenweg in Weert, een zwaar ongeval te hebben plaatsgevonden. Zowel Belgische als Nederlandse hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Twee auto’s hadden elkaar zijdelings geraakt. Een van de auto’s was tegen een boom tot stilstand gekomen. De andere auto was in het naastgelegen maisveld tot stilstand gekomen. Tevens raakte er nog een derde auto betrokken bij het ongeval. Zeven personen waren betrokken bin het ongeval. Vijf van hen raakten gewond. Ze zijn met Belgische en Nederlandse ambulances naar verschillende ziekenhuizen vervoerd.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. De politie doet daar nader onderzoek naar. De weg is afgesloten voor het verkeer.

Update 23.49u

De Nederlandse hulpdiensten, die als eerste ter plaatse waren, hebben de zaak overgedragen. De Belgische politie heeft het onderzoek overgenomen. Volgens een getuige wilde een van de betrokken voertuigen inhalen. Daarbij werd een tegenligger over het hoofd gezien of verkeerd ingeschat.

Video via Youtube

https://youtu.be/sBxaWVYzMXA