(Foto’s) Vrijdag werd in Weert een projectensafari georganiseerd voor bestuurders, raadsleden en statenleden.

Tijdens deze tour werd uitleg geven over de gebiedsontwikkeling Platteland in Ontwikkeling (PiO Weerterland). Hier is een samenwerkingsovereenkomst aan verboden die eind 2018 werd ondertekend. Het is een samenwerkingsovereenkomst tussen de Provincie Limburg, gemeenten Weert en Nederweert, Waterschap Limburg, LLTB en Natuurmonumenten.

De gebiedsontwikkeling komt stilaan opgang en begint eerste vruchten af te werpen met nieuwe ontwikkelingen en betere samenwerking. Tijdens deze tour werd de huidige stand van zaken toegelicht. Denk hierbij aan o.a. anti-stikstof maatregelen (PAS) in de Laurabossen en Kruispeel, de verbetering van bodemvitaliteit, systeemvernieuwing pluimveehouderij en de realisatie van natte ‘natuurparels’.