(Foto’s) Dit weekend staat Weert in het teken van de Open Monumentendag. Overal waar de witgele vlag van de Open Monumentendag wappert, kun je gratis een kijkje nemen in een monument of deelnemen aan een activiteit. Het landelijke thema van de Open Monumentendag is dit jaar ‘Plekken van Plezier’.

Zaterdag lag de nadruk op monumenten in en rond de binnenstad. Zo konden bezoekers o.a. een kijkje nemen bij het Mariakapelletje aan het St. Raphaëlpad en was er een mini-expositie over de Ursulinentuin te zien. Tevens konden bezoekers de tuin van de zusters Birgittinessen bezoeken.

Voor liefhebbers van bier was de Weerter Stadsbrouwerij een aanrader. De bezoekers kregen een rondleiding en konden genieten van de speciaalbiertjes die in het monumentale pand worden gebrouwen.

Bekijk een sfeerimpressie (door Theo Van de Winkel).