Twee motorrijders gewond na botsing

(Foto’s/video) – Update 11.20u – De hulpdiensten zijn zondag rond 10.10 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Geuzendijk in Weert.

Een auto wilde de parkeerplaats van het Blaakven oprijden toen er een botsing ontstond waarbij twee motoren bij betrokken raakte. De motorrijders, komende uit de richting van Budel, kwamen ten val en raakten gewond. Een van de motoren kwam enkele tientallen meters verderop in de sloot terecht.

De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij, maar was in lichte shock. De twee motorrijders zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer assisteerde het ambulancepersoneel bij het uit de sloot halen van een van de motorrijders.

Tweede ongeval

Terwijl de hulpverleners bezig waren met het ongeval kwam even verderop een auto in een sloot terecht. De bestuurder van deze auto wilde keren in verband de afgesloten Geuzendijk, maar de auto reed net iets te ver de sloot in. De auto kwam met de neus in de sloot en kon niet meer verder.

De brandweer poogde om de auto uit de sloot te halen, maar die taak hebben ze uiteindelijk aan een berger overgelaten.

Politie-onderzoek

De Geuzendijk is voorlopig afgesloten voor het verkeer in verband met het onderzoek van de politie. Het verkeer kan wel door vanuit de Geuzendijk naar de Maarheezerhuttendijk en terug. Het verkeer dat richting Weert wil rijden kan via de Werkmansweg om het ongeval heen rijden.

Video via Youtube

https://youtu.be/CNRZKP5__Ns