Opbouw Bevrijdingsfestival

(Foto’s) Komende zaterdag vindt er een groot bevrijdingsfestival plaats op het grasveld aan de Oude Suffolkweg en Eindhovenseweg Weert. De opbouw in intussen in volle gang.

Het festival is inmiddels uitverkocht. 7.500 kaarten zijn de toonbank over gegaan. Tijdens dit evenement staan grote Nederlandse artiesten op het podium, waaronder BLØF, Nielson, Waylon en Maan. Naast deze landelijk bekende artiesten, wordt er een podium geboden aan lokaal en regionaal toptalent. Het gehele evenement zal in teken staan van de bevrijding van Weert. Het festival is van 12.30 tot 01.00 uur.

Weert werd op 22 september 1944 bevrijd uit handen van de Duitse bezetters. Het Engels Suffolk Regiment arriveerde in de vroege ochtend vanuit de richting van Sluis 16 bij de restanten van de brug over de Zuid-Willemsvaart aan het Bassin, de huidige stadsbrug. Dat was de start van de bevrijding van Weert en nu de exacte locatie van het festival.

Bekijk een impressie van de opbouwwerkzaamheden.