(Foto’s) Komende zaterdag vindt er een groot bevrijdingsfestival plaats op het grasveld aan de Oude Suffolkweg en Eindhovenseweg Weert. De opbouw in intussen in volle gang.

Het festival is inmiddels uitverkocht. 7.500 kaarten zijn de toonbank over gegaan. Tijdens dit evenement staan grote Nederlandse artiesten op het podium, waaronder BLØF, Nielson, Waylon en Maan. Naast deze landelijk bekende artiesten, wordt er een podium geboden aan lokaal en regionaal toptalent. Het gehele evenement zal in teken staan van de bevrijding van Weert. Het festival is van 12.30 tot 01.00 uur.

Weert werd op 22 september 1944 bevrijd uit handen van de Duitse bezetters. Het Engels Suffolk Regiment arriveerde in de vroege ochtend vanuit de richting van Sluis 16 bij de restanten van de brug over de Zuid-Willemsvaart aan het Bassin, de huidige stadsbrug. Dat was de start van de bevrijding van Weert en nu de exacte locatie van het festival.

Bekijk een impressie van de opbouwwerkzaamheden.

9 REACTIES

 1. ik vraag me zelf toch af of fde mensen die hier naartoe gaan ook stilstaan bij wat er allemaal gbeurd is of dat het vooral gaat ‘om te zoepen’. . . .. .. . ik ben bang dat het laatste het TRIESTRE geval is

 2. Ik vind het ongepast om de herdenking van de bevrijding te gelde te maken: te commercialiseren. Of gaat de opbrengst soms naar nabestaanden van gesneuvelde soldaten?

 3. Als er twaalf clowns op het podium zijn, kan je erbij gaan staan en Shakespeare beginnen te citeren, maar voor het publiek ben je alleen maar de dertiende clown.

 4. Het is inderdaad een schande een bevrijdingsfeest te commercialiseren..!!
  Wat ook de vraag is, of er op dat feest ook flink “gezopen” moet worden..?
  De vaten bier van 200 liter..!!! Liggen al klaar. Of is het zonder tap niet rendabel..en moeten de “zuipers” het feest rendabel maken…..
  Verder is de bevrijding van Weert niet op 22 sept. 1944…maar de Duitsers vertrokken met gestolen fietsen en paarden met karren op 5 sept 1944 richting Duitsland.
  Dit betekent dat de er na 5 september 1944 geen Duitser meer in Weert te bekennen was …en dat het Suffolkregiment ongehinderd op 22 sept 1944 naar Weert kon komen.

Comments are closed.