(Foto’s) Dit weekend vindt de jaarlijkse BankGiro Loterij Open Monumentendag weer plaats. Overal waar de witgele vlag van de Open Monumentendag wappert, kun je gratis een kijkje nemen in een monument of deelnemen aan een activiteit. Het landelijke thema van de Open Monumentendag is dit jaar ‘Plekken van Plezier’.

De Open Monumentendag startte vrijdag met de traditionele Klassendag voor basisschoolkinderen. Om 9.00 uur opende wethouder Van den Heuvel de Open Monumentendag in het leeggeruimde Gemeentemuseum. Aan de leerlingen was de eer weggelegd om een mooie boodschap met krijt achter de laten in het museumgebouw.

Komend weekend kun je op tal val locaties een kijkje nemen. Het programma en de fiets- en wandelroutes vind je op www.weert.nl/monumentendag en www.erfgoedhuisweert.nl.

1 REACTIE

  1. wat een aanfluiting!
    ik liep om 10.30 uur de route, en het enige monument op de lijst dat geopend was, was het gemeentemuseum.
    een DIKKE MIN voor de organisatie en deelnemers

Comments are closed.