Politie plukt fietsers van turborotonde

112 Algemeen Weert 7 reacties 1 min. leestijd

De politie is dinsdag iets voor middernacht in actie moeten komen voor een gevaarlijke situatie op de Ringbaan-Noord in Weert.

Drie fietsers fietsten over de turborotonde en Ringbaan-Noord terwijl het geen fietspad betreft. Tevens hadden de fietsers geen werkende fietsverlichting. De politie hield de fietsers staande op de Ringbaan-Noord bij Boshoven.

Er moest een tolk aan te pas komen om te kunnen communiceren met de fietsers. Toen de fietsers te horen kregen dat je voor het fietsen op de Ringbaan een bekeuring krijgt reageerden de fietsers geërgerd. In gebrekkig Duits werd tegen de agenten verteld dat het in hun land het afkomst heel normaal is dat je op de weg fietst. Omdat ze pas in Nederland zijn zouden ze niet bekend zijn met de regels hier.

Nadat de politie de administratieve zaken op orde had gebracht werden de fietsers naar de juiste richting gedirigeerd waar ze te voet verder konden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
7 reacties