De politie is dinsdag iets voor middernacht in actie moeten komen voor een gevaarlijke situatie op de Ringbaan-Noord in Weert.

Drie fietsers fietsten over de turborotonde en Ringbaan-Noord terwijl het geen fietspad betreft. Tevens hadden de fietsers geen werkende fietsverlichting. De politie hield de fietsers staande op de Ringbaan-Noord bij Boshoven.

Er moest een tolk aan te pas komen om te kunnen communiceren met de fietsers. Toen de fietsers te horen kregen dat je voor het fietsen op de Ringbaan een bekeuring krijgt reageerden de fietsers geërgerd. In gebrekkig Duits werd tegen de agenten verteld dat het in hun land het afkomst heel normaal is dat je op de weg fietst. Omdat ze pas in Nederland zijn zouden ze niet bekend zijn met de regels hier.

Nadat de politie de administratieve zaken op orde had gebracht werden de fietsers naar de juiste richting gedirigeerd waar ze te voet verder konden.

8 REACTIES

 1. In die landen is fietsen al een uitzondering
  en ook in Nederland gebruiken we de weg om over te fietsen,
  met uitzondering als er een fietspad naast ligt, dan wordt het fietspad gebruikt, eh MOET je het fietspad gebruiken.
  Daarom staan er volgens mij ook zelfs ronde blauwe verkeersborden met ‘verplicht fietspad’ op de fietspaden
  en verbodsborden voor fietsers op de Eindhovenseweg en Ringbaan-Noord en ook in die landen kennen ze deze verkeersborden.

 2. Er is zoveel informatie te krijgen op het internetmedia ook in Oost-Europa! Eerst eens informeren hoe het zit met de verkeersregels in het buitenland voordat je de weg op gaat.

 3. Nu vinden we het weer allemaal schandalig omdat ze uit een ander land komen.
  Minstens net zo gevaarlijk zijn de spookfietsers die ik iedere morgen tegenkom. Die zijn gewoon nederlands maar willen niet opgehouden worden door de groepen scholieren op het juiste fietspad.
  Doe je ook niet op een drukke snelweg…..
  Maar ja. Die zijn Nederlands.

  Iedereen wordt geacht de wet te kennen.

 4. Het blauwe ronde verkeersbord met een witte fiets, betekent ‘verplicht fietspad’. Dat hoef je niet te lezen, staat er ook helemaal niet op of onder geschreven.
  Zelfs in Zuid- of Oost-Europa betekent dit bord precies het zelfde. Wordt daar ook geleerd op school.
  Tevens staan er volgens mij verbodsborden (verboden in te rijden) voor (brom)fietsers op de Eindhovenseweg en Ringbaan-Noord. Op de Ringbaan-Noord weet ik zeker.

Comments are closed.